.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.lut.2025 19:07:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4 2,0 6a] Digifant I zamiast ke-motronica
PostNapisane: 25.cze.2011 10:40:31 
Użytkownik

Witam, ostatnio poniosła mnie troszkę fantazja ale może i to dobrze bo zamierzam wywalić mechaniczny wtryska z mojego audi 80 z silnikiem 2,0 16v 6a a wrzucić Digifanta I
możne już ktoś z was spotkał się z takim połączanie i ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Mój jeden z problem polega na tym ze nie wiem jak podłączyć obrotościomierz prędkościomierz po takiej przekładce bo w audi sygnał idzie z czujnik na moduł silnik i dopiero na zegary a w VW jest to troszke inaczej wymyślone a jak to można rozwiązać w audi? Zdało by coś takiego egzamin jak bym nie wyrzucał starego modułu z ke-motronica tyko zostawił bym mu napięcie i podłączył do niego czujnik prędkości tak jak jest w oryginale a Halla podłączył bym do obu modułów tylko w takim rozwiązaniu nie wpadłem które przewody z Halla muszę podłączyć dwa razy?

Podobny problem mam z klimą bo klima bez modułu z ke-motronica chyba nie zadziała może tez zostawić ja podłączona do starego modułu dodam ze klimę mam manualną?

Jak ktoś zna jakieś rozwiązanie na temat mojej zagwozdki będę bardzo wdzięczny za jego pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2011 11:29:09 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
czytałem Twojego posta na forum.vwgolfa i też się podłączam pod temat, wiem kto przerabiał już audi na digigfanta, wysłałem do niego PW na Audi80Klub ale narazie nie odpisał. Też się szykuje do przekładki i dobrze, że sie wcześniej o tym problemie dowiedziałem. Pzdr

Strefa czasowa: UTC + 1