.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 06:39:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDI A4 B5 90km] Poleciała skrzynia biegów. Pomocy
PostNapisane: 12.lip.2011 16:34:46 
Użytkownik

Witam. Pisze w imieniu ojca , ktoremu ostatnio posypala sie skrzynia i jest do wymiany (jak stwierdzil mechaniK)

Samochod to A4 1996r B5 sedan wersja 90km

Problem jest w tym , ze zaczeliśmy się rozglądać za używkami i podejrzewam , ze bylo kilka rodzaji skrzyni stąd załozylem ten temat by dowiedziec sie jakiej mam szukac i , ktora bedzie pasowac.

Na naszej skrzyni widnieje oznaczenie:

WW07
012 301 103L
GErmany

Mozecie mi powiedziec czy skrzynie w wersjach 90 a 110km byly takie same? i czy nie bylo jakiejś zmiany po lifcie itp bo na allegro jest tego od groma a ja nie wiem jak ruszyc z miejsca.

Byłby ktoś tak miły i może orientuje się jaka skrzynia będzie pasowac do samochodu ojca.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2011 17:48:08 
wodnik szuwarek

Nie napisałeś czy skrzyna manualna czy automatyczna.
Wg danych z http://www.audiklub.org/zestawienie.html skrzynie mają kody:
manual: DHL
automat: DFH

Wpisz właściwy kod skrzyni na formularzu z powyższego linku, dostaniesz liste modeli gdzie jeszcze była montowana.

Jeśli masz możliwość obejrzyj dobrze uszkodzoną skrzynię, zrób zdjęcia. Prześlij je sprzedającym na allegro i popytaj czy mają coś podobnego jak nie znajdziesz pasującej po kodach.
Jak wymieniałem swoją skrzynię to wymieniłem na "spoza listy" i pasowało, prawie plug&play.

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Strefa czasowa: UTC + 1