zegar napisał(a):
A u mnie 26 bo jest tip? Ahhh kto to wie....
001 robilem w pozycji N wiec silnik chyba nie byl obciazony skrzynia, tak mi sie wydaje
Pisales, ze tez sie woziles 2.5 tdi, jezdzisz nim jeszcze? Pamietasz moze co tam w 001s miales?
wozilem sie... oddalem do wykonczenia zonie
kiedys takie cosik zrobilem
Mialem pecha rok temu i tip mi sie wysikal z oleju (czyli nie bylo takiego oporu pewnie pompy oleju ktora tez na N chodzi), zlogowalem statycznie 001,013, 014 i wtedy dawka spadla do okolo 5.5 i CK 19 (podobnie korekcje proporcjonalnie spadly - mialem to fajnie na jedym jpg ale gdzies przesialem zdjecie wiec pozostaje Ci wierzyc mi na slowo)
EDIT:
jak kupilem auto to mialo podniesione wolne obroty (adaptacje) do 766 i wtedy pokazywal
766 7,8 20,8
pomiedzy logowaniami z jpg i tym wyzej cos okolo 40-45tys sie narobilo i na przywroconych defaultowych wolnych obrotach dawka jest (no byla rok temu) 6.5 - ciezko mi powiedziec czy ten spadek to tylko efekt tylko zmniejszenia wolnych obrotow czy naturalniego procesu zuzycia vp44 (to proces powolny bo ogolnie autem ponad 70tys nabilem i nie widze by cos sie zlego dzialo - przebieg 270cos tys obecnie