.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 21:19:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B3 1.8] Nie odpala
PostNapisane: 23.wrz.2011 17:32:58 
Użytkownik

Witam, to mój pierwszy post na forum i od razu poważny? problem z moim audi 80 b3, otóż dzisiaj wymieniałem w nim świece, sam, być może zabrałem się do tego jak nie należy, ale auto w ogóle nie odpala, silnik kreci po przekręceniu stacyjki, ale to wszystko na co go stać. Samochód jest zagazowany, kiedy odpalam go na gazie to kreci kreci i tyle, natomiast kiedy odpalam go na benzynie, chwile po kreci czasem coś strzeli i tyle w temacie. Aha, słychać podczas kręcenia jak by iskrzenie czy coś... Zmieniłem więc świece na te które były tam wcześniej i jest to samo :( , jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to laweta do mechanika, ale to mnie wyniesie dodatkowe koszta, a problem być może jest błahy? :D baardzo proszę, jeżeli ktoś spotkał się z czymś takim co mam teraz zrobić, może jakieś kable przypadkowo uszkodziłem ?

Pozdrawiam

Tytuł: Re: [80 B3 1.8] Nie odpala
PostNapisane: 23.wrz.2011 17:45:18 
Użytkownik

Ket napisał(a):
Witam, to mój pierwszy post na forum i od razu poważny? problem z moim audi 80 b3, otóż dzisiaj wymieniałem w nim świece, sam, być może zabrałem się do tego jak nie należy, ale auto w ogóle nie odpala, silnik kreci po przekręceniu stacyjki, ale to wszystko na co go stać. Samochód jest zagazowany, kiedy odpalam go na gazie to kreci kreci i tyle, natomiast kiedy odpalam go na benzynie, chwile po kreci czasem coś strzeli i tyle w temacie. Aha, słychać podczas kręcenia jak by iskrzenie czy coś... Zmieniłem więc świece na te które były tam wcześniej i jest to samo :( , jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to laweta do mechanika, ale to mnie wyniesie dodatkowe koszta, a problem być może jest błahy? :D baardzo proszę, jeżeli ktoś spotkał się z czymś takim co mam teraz zrobić, może jakieś kable przypadkowo uszkodziłem ?

Pozdrawiam

nie pomyliles kolejnosci kabli zaplonowych?

PostNapisane: 23.wrz.2011 17:51:34 
Użytkownik

itoritor napisał(a):

Właśnie tego nie jestem pewien, no nie sprawdziłem, ale wyszedłem z założenia że ten kondonik z najdłuższym kablem jest do tej najbardziej wysuniętej od strony kierowcy świecy, a mam pytanie teraz, bo słyszałem dzisiaj od gościa że nie wolno pomylić tych kabli bo coś tam coś tam, czy mogę sobie teraz je zamienić bez obawy że wybuchnie mi jakaś siwy dym z pod maski? , jeżeli już tego nie zrobiłem właśnie.

PostNapisane: 23.wrz.2011 17:53:14 
Użytkownik

Ket napisał(a):
itoritor napisał(a):

Właśnie tego nie jestem pewien, no nie sprawdziłem, ale wyszedłem z założenia że ten kondonik z najdłuższym kablem jest do tej najbardziej wysuniętej od strony kierowcy świecy, a mam pytanie teraz, bo słyszałem dzisiaj od gościa że nie wolno pomylić tych kabli bo coś tam coś tam, czy mogę sobie teraz je zamienić bez obawy że wybuchnie mi jakaś siwy dym z pod maski? , jeżeli już tego nie zrobiłem właśnie.

bez obaw mozesz zmienic, niemniej powinienes sprawdzic jaki uklad jest u ciebie

PostNapisane: 23.wrz.2011 17:58:25 
Użytkownik

itoritor napisał(a):
bez obaw mozesz zmienic, niemniej powinienes sprawdzic jaki uklad jest u ciebie

Nie bardzo wiem, ale strzelam że chodzi o to, cztery cylindry RU. Z tym że jak mówisz że nie spłonę żywcem w tym samochodzie podczas takim szachowaniem tych wtyczek to idę od razu to sprawdzić, bo szkoda czasu, odezwę się jak wrócę czy coś to dało.

edit:
Dziękuje pięknie Kolego za pomoc :)

Temat do zamknięcia.

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 20:08:11 
Moderator

Auto: Audi S4
Tez mam 1.8 tylko ze SF.
Te stare motory mają te zalete ze albo nie działają i jest to pierdoła albo nie działają wcale.

Zamykam

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1