.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 20:15:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 1.9 AJM] wibracje silnika
PostNapisane: 21.kwi.2011 13:09:12 
Użytkownik

Witam! Moj problem polega na tym ze w zakresie obrotów od 1400-1600 pojawiają się dragania silnika. Drgania są tylko w momencie gdy jadę na biegu albo gdy stoje i doprowadze silnik do tych obrotów. Na pewno problem nie wynika z układu napedowego ( np krzywa połoś itd). Na początku myslałem ze padło kolo dwumasowe. Koło zostało sprawdzone i jest ok. Tak samo z poduszkami silnika. Mechanik podejrzewa jeszcze pompowtryski. Na jednym z nich jest odchyłek rzedu o.26 ( niby norma ale jest więcej niz na innych).Samochód normalnie przyśpiesza. Próba dynamiczna i statyczna niczego nie wykazała. Wszystko jest w normie. Dwa razy czysciłem juz układ środkiem STP. Niby troche sie drgania zmniejszyły ale jeszcze są. Poddczas oględzin pompowtrysków widać ze jeden z nich jest delikatnie przestawiony. Czy to może powodować takowe drgania? Mechanik twierdzi ze nie. Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić.

Tytuł: Re: [A6 C5 1.9 AJM] wibracje silnika
PostNapisane: 18.sty.2012 12:27:38 
Użytkownik

Hej,
ja miałem podobny problem tzn. podczas jazdy przy ok 2k obrotów drgał mi silnik. Wg mechanika to właśnie jeden z pompowtrysków - wymieniłem i problem przestał występować.

Strefa czasowa: UTC + 1