stawsz napisał(a):
Xenomorph napisał(a):
poszukaj odpowiedzi na forum a4 , tutaj nie ważne co byś chciał się dowiedzieć to odpowiedz dostaniesz taką jak kolegi pseudo fachowca z góry który nigdy nie użytkował takiej skrzyni a potrafi tylko marudzić i pisać bzdury.
jeśli miałeś wymieniony olej na właściwy dla tego typu skrzyni to na pewno nie jego wina, no chyba że masz wlany zły to możliwe są różne cuda..... (pamiętaj że np olej do tiptronica czy innego automata mocno szkodzi skrzyni multitronic, do tej skrzyni tylko olej dedykowany specjalnie do niej)
ale zacznij od znalezienia instrukcji robienia samemu adaptacji skrzyni i ją zrób. bo może to wystarczy...
słuchaj po pierwsze nie obrażaj kogoś jesli nie jestes czegoś pewien zastanów sie najpierw co piszesz , mysle ze w swoim zyciu miałem wiecej samochodów jak ty włosów na głowie a z marki Audi prawie wszsytkie modela po za nielicznymi falgowymi A8 Q7 po za tym nie musze nikomu nic udowadniac czy sie zam czy nie - ktos pyta ja grzecznie odpowiadam, wiec twój komentarz do mojej osoby jest zupełnie nie potrzebny , ja równie dobrze moge uwazac ze słoń to zwierze domowe a ty z tym nie musisz sie zgadzac , kazdy sam ma swój rozum i sam wyciąga wnioski
po drugie ,jesli juz jestes takim zwolennikiem tej fantastycznej skrzyni to nikt ci nie broni, ale nie opowiadaj ze w multitroniku wymiana oleju lub jak to piszesz adaptacje przy takich ojawach cokolwiek pomogą, mam watpliwości czy ty w ogóle wiesz co to jest multitronic i jak to działa
po trzecie na tym forum odnośnie multitronika jest tak samo duzo postów jak na temat silnika v6 2,5 tdi tyle ... czasem wystarczy troche poczytac i poszukac
1)
zastanowiłem się dobrze zanim napisałem,
jeśli kolega pyta się konkretnie o coś a ty nie znasz żadnej sensownej odpowiedzi to po prostu podaruj sobie pisanie wypocin na inne tematy niż związane z tematem autora.
2)
czym ty jeździłeś i jak lub kiedy to kogo to obchodzi ?? po co wypisujesz kolejne bzdety nie związane z tematem???
3)
na tym forum jest sporo informacji o 2.5tdi i o tej skrzyni to prawda, ale to jest tylko kropla informacji jakie można znaleźć w porównaniu do forum A4. więc skoro nie jesteś konkretnie obeznany w temacie tej skrzyni to po raz kolejny podaruj sobie wypowiedzi w tym temacie.
4)
i najważniejsze,
zacznij czytać ze zrozumieniem, lub wróć do szkoły jeśli masz z tym problemy,
widzisz gdzieś iż napisałem że jestem zwolennikiem tej skrzyni ?? pisałem gdzieś że jest fantastyczna???
to po co dodatkowo koloryzujesz swoją nic nie wnoszącą do tematu wypowiedz ?????
5) i najważniejsze.
w tej skrzyni wymiana oleju na odpowiedni -nowy jest bardzo często kluczowa! i może bardzo dużo zmienić w jej pracy, tak samo zresztą jak prawidłowo działająca adaptacja! lub jej brak!