.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 19:48:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [C6 4.2 BAT] Demontaz przeplywki
PostNapisane: 01.lut.2013 21:38:18 
Użytkownik

witam wszystkich

po mojej ostatniej radosnej transakcji sprzedazy Allroada AKE, moja aktywnosc na forum spadla, "troche". Teraz jako prawie szczesliwy posiadac v8 przynajmniej wiem kiedy nadchodza ciosy (na stacji benzynowej), a nie w warsztatach lub podczas holowania :)
Ale to do dzisiaj.

Od jakiegos czasu mialem taka przypadlosc, ze na jedynce przy ostrym przyspieszaniu samochod mial przez chwile czkawke. Dzisiaj ta czkawka sie skonczyla tak, ze po zatrzymaniu po takim przyspieszeniu samochod zgasl i odpala, ale momentalnie gasnie. Ostatnio taki obajw mialem jak mi walnela przeplywka - wymieniona z rok temu, chyba niestety na Boscha.

I teraz mam niestety chyba troche banalne pytanie. Z tego co wiem, po odlaczeniu przeplywki, jezeli to przeplywka, samochod powinien wejsc w tryb awaryjny i powinien byc w stanie ruszyc, a tym samym ja dojade nim do warsztatu. Probowalem wyciagnac wtyczke z przeplywki, ale nie bylem w stanie tego wyciagnac, a nie chce nic polamac lub wyrwac. Czy mozecie prosze daj znac jak powinienem to zdemontowac - mowie o samym podlaczeniu - czy cos wcisnac, podwazyc ?

z gory dzieki za pomoc
pzdr
d

Tytuł: Re: [C6 4.2 BAT] Demontaz przeplywki
PostNapisane: 02.lut.2013 13:44:08 
Użytkownik

a wiec z pomoca telefoniczna mojego mechanika sie udalo :)

podziele sie wiedza dla potomnych - poniewaz po awarii przeplywki w przypadku mojej fury (benzyna 4.2) po odlaczeniu wtyczki wlacza sie tryb awaryjny, ale mozna przynajmniej jechac.

na wtyczce jest taki maly jezyk od strony komory silnika, sama wtyczke nalezy wcisnac (nie wyciagac tylko wcisnac) i jednoczesnie nacisnac jezyk. Wtedy odskakuje blokada i mozna ja bez najmniejszego problemu odsunac.

przeplywka Boscha, chyba jeszcze na gwarancji wiec bede reklamowac
amen

Strefa czasowa: UTC + 1