.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 00:36:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 2.4 PB] Przerywanie przy przyspieszaniu
PostNapisane: 01.sie.2014 20:26:29 
Użytkownik

Witam, mam następujący problem z moim autem. Kilka jest objawów, które mnie niepokoją - auto na wolnych obrotach nie chodzi tak jak powinna chodzić v-szóstka, delikatnie drży, po dodaniu gazu jest ok, auto nierówno przyspiesza - głowny objaw, który mnie niepokoi. Dokładnie z tym przyspieszaniem jest tak ze moge jechać na 5 80km/h i dodać gazu a auto rownomiernie zaczyna uciekać spod tyłka, natomiast jest też tak (niezaleznie czy zimny czy ciepły), że wciskam gaz, zero reakcji i nagle zaczyna ciągnąc potem znów słabnie. Te rzeczy mnie niepokoją, swiece niedawno były zmieniane.

Byłem dziś na VAGu i wyskakuje błąd jednej z sond przed katalizatorem oraz ma ona dość niewielkie wartości - ogolnie waha sie miedzy 0,1, a 0,4 i rzadko ale czasem pokaże 0,7.

Auto miało wybebeszone katalizatory w serwisie aso (mam fakturę na prawie 1300zł) przez poprzedniego wlasciciela juz ladnych parę lat temu.

Czy macie pomysł co to moze być? Padająca sonda daje takie objawy - przerywanie przy przyspieszaniu oraz delikatnie nierówna praca na biegu jałowym?

Pozdrawiam i liczę na pomoc!

Tytuł: Re: [A4 B5 2.4 PB] Przerywanie przy przyspieszaniu
PostNapisane: 03.sie.2014 19:40:15 
Użytkownik

Nikt nie ma pomysłu co to moze byc?

Strefa czasowa: UTC + 1