.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 00:33:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A3 2.0 TDI BKD stuki po wymianie drugien dwumasy
PostNapisane: 10.sie.2014 11:16:29 
Użytkownik

Witam,posiadam audi a3 2.0 tdi z 140 konnym silnikiem.Szukam odpowiedzi na gnębiące mnie stukanie dochodzące z dwu masy
A mianowicie przy odpalaniu trzęsło budą i było telepanie a przy gaszeniu stukanie.Pojechałem do mechanika i stwierdził ze do wymiany jest dwu mas wiec ok przygotowałem się na drogi interes.Zamówił całe kompletne sprzęgło.Odebrałem pojeździłem jeden dzień i dalej to samo chodź przy odpaleniu lepiej ale przy gaszeniu dalej to samo a nawet gorzej,wiec pojechałem jeszcze raz i stwierdził ze może być wadliwe sprzęgło(LUK)zamówił jeszcze jedno i zamontował jeszcze raz nowe i po wymianie dalej to samo dochodzą stuki przy gaszeniu ale przy wciśniętym sprzęgle trochę mnie a nawet czasami w ogóle.Czy ktoś może miał taki problem i czy może mi pomóc??Pozdrawiam

Tytuł: Re: Audi A3 2.0 TDI BKD stuki po wymianie drugien dwumasy
PostNapisane: 11.sie.2014 12:51:21 
Użytkownik

A może to nie dwumas tylko klapa gasząca? albo wtryski? sprawdzane były?

PostNapisane: 11.sie.2014 20:24:19 
Użytkownik

odgłos przy gaszeniu silnika dochodzi od dwumasy,wtryski maja odpowiednia wartość i katy jak w książce jest napisane,ale wlasnie wczoraj gadalem z jednym mechaniorem i tez mowił mi o tej klapie gaszacej.Na przyszly tydzien umowilem sie na kolejne podleczenie do kompa bo ;rawdopodobnie mozna to sprawdzić,tylko skoro oddalem mechanikowi auto to dlaczego po kolejnej wymianie dwumasy dalej są takie same objawy jak przy starej,i nie mi to oceniać tylko mechanik ma ogarnąć temat który powinien być dla niego znany.Rece opadają i nie wiem gdzie szukać,pytam się ludzi mechaników jakie mogą być objawy,bo jak to bedzie ta klapa to tak naprawde stara dwumasa mogla byc dobra,dlatego muszę to jak najszybciej stwierdzić i rozliczyć się z mechanikiem za błąd który popełnił.A masz jeszcze jakieś inne sugestie ??

PostNapisane: 12.sie.2014 06:07:21 
Użytkownik

trzeba było nie kupowac luka tylko sachsa , nawet jak klapa nie działa to ma nic nie słychać być

Strefa czasowa: UTC + 1