Mam taki problem. Dzisiaj odpaliłem auto i zaczęło szarpać tak jakby paliwa nie było. Podjechałem na stację zatankowałem ale problem występował nadal. Auto przełączyło się na LPG i jechało normalnie. Niestety później już nie odpaliło. Instalacja gazowa sekwencyjna więc odpala z PB i dopiero jak się nagrzeje przełącza na LPG Pomogło awaryjne odpalenie przez LPG. Spróbowałem przełączyć na PB ale auto zgasło... Na gazie odpala i chodzi idealnie. Bezpieczniki(te w aucie) sprawdzone - wszystkie są ok...który odpowiada za pompę paliwa? Wg mnie padła pompa ale to jest moje gdybanie. Na VAGu podczas odpalania pokazały się dwa błędy: 2 Faults Found: 17972 - Throttle Actuator (J338): Under-Voltage during Basic Setting P1564 - 35-10 - - - Intermittent 17973 - Throttle Actuator (J338): Lower Stop not Reached P1565 - 35-10 - - - Intermittent
PS. Jakieś wskazówki jak wymienić tą pompę w sedanie? Gdzie ona się dokładnie znajduję, czy zrobię to pod blokiem oraz jaką pompę zamówić i jakie może byc koszt...
|