Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy więc prosze o wyrozumiałość. Niedawno nabyłem moją perełke audi a4 b6 quattro z silnikiem AWT 1.8t 125kW z gazem od 2 lat Auto świeżo po wymienionej turbinie (nie regeneracja tylko nowe turbo) robił to poprzedni właściciel. Jest to mój pierwszy benzyniak dlatego też z początku mocy było wystarczająco jednak po czasie coś mi zaczęło nie pasować. Auto było słabe. Dopiero po odpięciu akumulatora na 5 minut lub skasowaniu błędów auto zaczęło budzić się do życia aż miło i ten dzwięk zaworka upustowego.Ale nie na długo po paru kilometrach to samo. Po podpięciu do kompa pokazywało mi: -przerwa na grzaniu sondy 1 -multiplikacyjna korekcja mieszanki 1 -termostat z charakterystyką map -system podciśnienia układu hamulcowego błąd mechaniczny. I nic o turbo. Więc zacząlem swoją przygodę z audi od wymiany wężów podciśnienia okazało sie ze wszystkie były dobre jedynie na zaworze spustowym był luźno wąż. Następnie wywaliłem katalizator. przeczyściłem przepustnice. Czujnik na kolektorze i cały dolot. Gościu mówił że poprzednia turbina puszczała mu olej. Już byłem u wielu mechaników i żaden nie umie mi powiedzieć co jest zastanawiam sie już nad egzorcystą. I jeszcze jedno pytanie od nośnie tego samochodu. Ostatnim czasem na tych mrozach jak przełącze na gaz strasznie szarpie silnikiem zwłaszcza po ostrej jeździe a po przełączeniu na PB wszystko ok co to moze być ?
poprawiłem tytuł, następnym razem będzie to kosztować karteczkę- mod
|