.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 13:53:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDI 80 B4] Problem z klamkami / Licznik
PostNapisane: 14.lis.2015 10:37:06 
Cześć, to znowu ja.

#DRZWI

Mam problem, otóż co jakiś czas mam problem z otwarciem drzwi od "środka".
Co może być przyczyną? Jak to naprawić?
Mam też pytanie odnośnie pilota od zamykania auta, są tam dwa guziki (jeden zamyka, a drugi jak sie przytrzyma dłużej to widać jak dioda mryga, ogólnie też zamknie, tylko ciekawi mnie czy on ma też jakieś inne zadanie).

#LICZNIK
Nie liczy mi km, zębatka cała (trochę taka gąbczasta jakby), przelutowane w środku wszystko... Zero reakcji, mechanik mówi że w moim modelu są jakieś dwie wtyczki, jedna od prędkości, druga od przebiegu... Gdzie to poszukać? Macie jakieś inne pomysły jak to ogarnąć? Troche to uciążliwe, nie będę wiedział kiedy zmienić rozrząd oraz olej. Przy demontażu zegarów, widziałem że przy jednej wtyczce wisi taki żółty oderwany kabelek, może to ma jakieś powiązanie z tym?

Pozdrawiam

Tytuł: Re: [AUDI 80 B4] Problem z klamkami / Licznik
PostNapisane: 14.lis.2015 19:19:21 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Drzwi zacinają się jak się źle założy linkę od wewnętrznej klamki, wyjmij i przesuń /cofnij pancerz przy klamce wewnętrznej o jeden ząbek , i wszystko wróci do normy.O dokładanych alarmach /pilotach się nie wypowiem, bo ja to zawsze wszystko wycinam i do śmietnika. Co do licznika, to ten luźny kabelek może być przyczyną, ale obstawiam wytarte zębatki/zimne luty w samym liczniku , bo jak prędkość pokazuje to sygnał dochodzi.

PostNapisane: 14.lis.2015 23:04:16 
Ok, jutro zajmę się tym zaraz po tym jak poskładam auto, ponieważ zdemontowałem całą wykładzinę i wygłuszam autko od podstaw.
Mam jeszcze takie pytanie, czy to częsty widok w 80'tkach z 92 roku ? Zastanawia mnie to, ponieważ jeszcze w żadnym z ogłoszonych na sprzedaż aut takiej wersji klimatyzacji nie widziałem.

http://images76.fotosik.pl/74/d2fa4629448f1e50gen.jpg

PostNapisane: 15.lis.2015 08:13:52 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
No w każdej nie ma , bo w tamtych latach za klimatyzacje się słono dopłacało, ale ogólnie to nic nadzwyczajnego.

PostNapisane: 06.mar.2016 13:10:32 
Odświeżam, zębatki w liczniku są całe, więc to raczej nie ich wina w nie nabijaniu przebiegu.
Czytałem że można jakoś sprawdzić licznik zwierając jakieś styki, wie ktoś może jak taki test licznika wykonać?

Strefa czasowa: UTC + 1