witam !! Auto jak w opisie - 112tys.mil autetyczny przebieg. Uzytkowane w UK dbane i wogole .. Problem pojawia sie czasami a ostatnio zaczyna coraz czesciej...mianowicie Jednego dnia, po zgaszeniu silnika oraz proby jego ponownego uruchomienia chwile pozniej, nie pojawila sie kontrolka "check engine" i swiec zarowych..obecne za to byly pozostale - czyli aku, ABS, ESP, AIRBAG..Rozrusznik krecil ale bez skutku.. Po kilku probach na zaplon (bez krecenia) kontrolki wrocily i autko uruchomione. Nie towarzyszyly temu zjawisku zadne bledy na zegarach a fura gonila ok. Nie stwierdzono spadku mocy, dymien, drgan i temu podobnych. Od tego pojedynczego przypadku minelo 4 tygodnie ale na dzien dzisiejszy dzieje sie to nawet 3 razy dziennie. Biorac pod uwage wilgotny i czesto deszczowy klimat UK mozna by mowic o jakis zawilgoceniach, jednak dzieje sie to tez w suche dni. Do mechaniora umowiony jestem na 10 pazdziernika - do tego czasu chcialbym aby potezne umysly tego forum pomogly mi w analizie problemu, aby uniknac innych zbednych wymian i napraw, ktore znajac zycie auta nie naprawia a znacznie uszczupla portfel. Jak mozna sprawdzic co jest nie tak i gdzie ?? Czy moze problem tkwi gdzie indziej. Czasami wywala mi komunikat spalonego tylnego prawego kierunku, ktory znika od razu po probie jego sprawdzenia z kierownicy. Dodam rowniez ze jescze do niedawna borykalem sie z typowymi problemami tego modelu, jakimi byly: P0401 i P3201. Najpierw dala o sobie znac przepustnica a wkrotce po tym komunikat dot.EGR. Klapa gaszaca zostala wymieniona a za czyszczenie EGR wezme sie na dniach - nie sadze jednak ze te bledy mogly wyeskalowac problem jaki mam o ktorym mowa.
Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki i pomoc w rozwiazaniu mojego problemu.
|