.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 04:58:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6 ASB 3.0] Wiązki czujników G448, G506 i czujnika DPF
PostNapisane: 06.gru.2016 20:06:35 
Użytkownik

Kupiłem A6 C6 3.0 ASB z uszkodzonym i wymontowanym silnikiem. Silnik już naprawiony i zamontowany, ale zostało mi kilka drobiazgów do podpięcia. Między innymi czujniki temperatury spalin i ciśnienia DPF. I tu mam problem z poprowadzeniem wiązek.
Czujnik Temperatury spalin G448 jest wkręcony w katalizator. Jego wtyczka u mnie jest wpięta we wtyczkę mocowaną w uchwycie w lewej przedniej części skrzyni biegów. Kabel ma 2 uchwyty które powinny być gdzieś nasunięte (na wystające płaskie elementy). Problem w tym, że nie mogę znaleźć gdzie je wcisnąć. Jak u Was idzie ten kabel od czujnika do wtyczki i gdzie jest przymocowany?
Czujnik temperatury spalin G506 wkręcany jest w DPF. Jego wtyczka łączy się z wiązką silnika w tylnej części skrzyni przy czujniku ciśnienia DPF. Jak u Was poprowadzona jest wiązka z tego czujnika G504 do wtyczki i którędy poprowadzona i gdzie zamocowana jest wiązka silnika idąca do czujnika G504 i czujnika ciśnienia DPF? Fragment tej wiązki wychodzi z głównej wiązki silnika w okolicy alternatora i rozrusznika. Powinien iść gdzieś wzdłuż prawej podłużnicy. Tylko którędy?
Czy mogli byście zobaczyć jak te wszystkie wiązki i kable są poprowadzone oryginalnie u Was? Ewentualne porobić fotki i podesłać?
Dzięki wielkie

http://www.audi200.cba.pl/forum

Strefa czasowa: UTC + 1