.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 16:12:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: 2.5 TDI Po zmianie sterownika silnika skrzynia źle działa.
PostNapisane: 23.mar.2017 20:13:05 
Użytkownik

Witam mam taki problem zmieniłem silnik w audi a6 2.5 tdi AKE z pompą wtryskową ze starszego modelu ponieważ miałem pompę już po 2002 r z końcówką L numer sterownika silnika 401j końcówka. Po zmianie silnika z pompą z końcówką E musiałem zmienić też sterownik silnika na ten z końcówka E który szedł do 2002r. Autko ładnie chodzi ale problem jest ze skrzynią biegów szarpie przy zmianie biegów oraz zmienia biegi tak jak byś nogi z gazu nie ściągał wkręca się na obroty i dopiero wrzuci bieg. Da się jakoś zgrać tą skrzynie ze sterownikiem silnika bo już mi pomysłów brakuje dodam że kodowania są takie same oba sterowniki z automatu. A jak nie czy ktoś z Szanownych Kolegów poda mi numer sterownika skrzyni z auta 2001 r quattro i z numerem pompy z końcówka 106 E żebym taki kupił

Tytuł: Re: 2.5 TDI Po zmianie sterownika silnika skrzynia źle dział
PostNapisane: 24.mar.2017 10:36:20 
Użytkownik

Auto: Allroad AKE
Siema....a co dokładnie bolało starą pompe że taki miszung zrobiłes? Do kompletu potrzebujesz jeszcze wtryskiwaczy z końcówką E.

PostNapisane: 24.mar.2017 11:02:10 
Użytkownik

Cały silnik zmieniłem z dawcy z 2001r a biorca 2002 obydwa AKE z tym że ten Biorca miał końcówkę L w pompie. Stara pompa uszkodzony sterownik poszedł do naprawy ale nie udało się go ożywić ktoś wcześniej miał tam ręce. Na fabrycznym sterowniku silnika wywalało błąd komunikacji ze sterownikiem pompy z końcówką E więc założyłem sterownik silnika z takiego auta immo off i autko odpaliło ładnie chodzi silnik ale no właśnie problem z tą skrzynią tragicznie przerzuca biegi. Ps. Wtryski są kompletne z pompą

PostNapisane: 24.mar.2017 11:44:48 
Klubowicz

Możliwe, że trzebaby pogrzebać we wsadach. Zrobić mix map nowego sterownika ze starym. Trzeba porównać zawartość.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 25.mar.2017 08:14:43 
Użytkownik

Wróciłem do oryginalnego sterownika silnika pobawiłem się ze sterownikiem pompy i auto chodzi. Dziękuję za pomoc pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1