Witam. W skrócie i na temat: Przy przyspieszaniu gwałtownym na 1 i 2 biegu słychać szybkie stukanie po prawej stronie skrzyni. Wymieniono: Poduchy skrzyni i silnika, końcówki drążków kierowniczych, poduchy kolumn MC'Phersona razem z łożyskami (czy jak się to pisze), gumy stabilizatora i gumy łączników stabilizatora (to wersja z 89 z tymi dziwnymi łącznikami bez przegubów kulowych. Sprawdzono: Przeguby zewnętrzne, łożyska kół przednich, tulejki wahaczy i sworznie wahaczy. Wszystko ok.
Przegubów wewnętrznych jeszcze nie sprawdziłem ale ponoć jak się ktoś za nie zabiera to już lepiej wydać te 120-150 i wymienić od razu tym bardziej że prawdopodobnie są już wiekowe.
Problem jest o tyle dziwny że zjawisko "wibrowania" dosłownie połowy auta ze stukaniem w okolicy skrzyni biegów pojawia się tylko i wyłącznie na 1 i 2 biegu. Ja już nie mam pomysłów. Może jest coś co przeoczyłem. Jakiś luz się zrobił ?
Proszę o jakieś propozycje, może akurat uda się namierzyć gdzie jest problem.
Z góry dziękuje i proszę o szybką odpowiedź bo trochę tym autem kilometrów robię i jak mi coś siądzie w najbliższym czasie to będę miał spory problem.
|