.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 23:12:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Uszkodzenie chłodnicy A4 B6 CABRIO 2.4 V6 170KM
PostNapisane: 23.sie.2017 23:43:42 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B6 2.4 V6 Cabrio
Witam. Od kilku dni do pracy (ok. 30km) dojeżdżam z uszkodzona chlodnica. A dokładnie z uszkodzonym kranikiem (bo chyba tak to sie nazywa). Jest to element z prawej strony chłodnicy i jest to zaklejone tasma. Kiedys jakis mechanik mi robil chlodnice, zakleil tasma i skasowal na troche kasy. I wlasnie z tego kranika wycieka plyn chlodzacy (jak sie rozgrzeje auto i chlodnica sie wlacza). W chwile nie ma calego plynu. I tu moje pytanie czy z takim uszkodeniem mozna sie normalnie poruszac ? Np. Do pracy i z powrotem ( jakies 60 km dziennie). I dopisze ze raz mi zabraklo wody a po pracy nie mialem gdzie kupic wiec jechalem bez (ok 90km/h cala droge bez szalenstw) temperatura bez przerwy ok. Czy doleje tej wody czy tez nie temperatura caly czas w normie oczywiscie dolewam wody ale nie zawsze dam rade. Czy cos moze sie stac np. z slinikiem od braku odpowiedniego chlodzenia? Bo raczej jak silnika nie przegrzeje to wszystko powinno byc ok. (Chyba) :D

Tytuł: Re: Uszkodzenie chłodnicy A4 B6 CABRIO 2.4 V6 170KM
PostNapisane: 24.sie.2017 02:23:55 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Wszystko jest OK masz racje, aby bez szaleństw, tylko co 30 km sikaj do zbiorniczka, a co 60 rób kupę na twardo, po miesiącu wszystko się uspokoi.

PostNapisane: 24.sie.2017 06:41:01 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Davidoo24 napisał(a):
Witam. Od kilku dni do pracy (ok. 30km) dojeżdżam z uszkodzona chlodnica. A dokładnie z uszkodzonym kranikiem (bo chyba tak to sie nazywa). Jest to element z prawej strony chłodnicy i jest to zaklejone tasma. Kiedys jakis mechanik mi robil chlodnice, zakleil tasma i skasowal na troche kasy. I wlasnie z tego kranika wycieka plyn chlodzacy (jak sie rozgrzeje auto i chlodnica sie wlacza). W chwile nie ma calego plynu. I tu moje pytanie czy z takim uszkodeniem mozna sie normalnie poruszac ? Np. Do pracy i z powrotem ( jakies 60 km dziennie). I dopisze ze raz mi zabraklo wody a po pracy nie mialem gdzie kupic wiec jechalem bez (ok 90km/h cala droge bez szalenstw) temperatura bez przerwy ok. Czy doleje tej wody czy tez nie temperatura caly czas w normie oczywiscie dolewam wody ale nie zawsze dam rade. Czy cos moze sie stac np. z slinikiem od braku odpowiedniego chlodzenia? Bo raczej jak silnika nie przegrzeje to wszystko powinno byc ok. (Chyba) :D

Absolutny zakaz jazdy do momentu naprawy/wymiany chłodnicy.
Nie masz pojęcia co się dzieje na głowicy, która nie ma płynu, do tego motor obrywa za swoje.
Za chwilę będziesz szukał drugiej głowicy lub silnika ... :/
Mechanika powinieneś powiesić za jaja na publiczny widok ...

PostNapisane: 24.sie.2017 07:47:48 
Moderator

Auto: V70
Skoro można jeździć bez płynu to po co w zasadzie chłodnica? ;)

Strefa czasowa: UTC + 1