Witam wszystkim serdecznie!
Szukam już od jakiegoś czasu info na temat braku dobrego przyspieszenia w Audi i nie mogę niestety znaleźć żadnych konkretów więc postanowiłem tutaj napisać, bo może ktoś jest w stanie mi pomóc.
Otóż nie chodzi tutaj o zupełny brak mocy przez tryb awaryjny tylko o brak takiego przyspieszenia jakie powinno mieć ten konkretny model Audi (jak w temacie). Niestety mój mechanik sam już nie wie w czym leży problem bo czasem samochód ma dzień gdzie zasuwa jak szalony (ale to bardzo rzadkie przebłyski) a generalnie muli jak diabli. Na pewno mechanik potwierdził że jest coś nie tak z mocą bo zna kolegów z tym samym modelem Audi i mówi że śmigają a ten "stoi". Podejrzewamy winę wentylatora chłodnicy, gdyż się nie załącza nigdy. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i znalazł rozwiązanie? A może ktoś zna jakieś istotne wskazówki które pomogą zlokalizować usterkę?
Jeszcze dodam, że sprawdziliśmy turbosprężarkę i jej parametry zarówno podczas postoju, postoju na gazie na dużych obrotach i w czasie jazdy i twierdzi, że wyniki są prawidłowe.
Jeśli potrzebne są jeszcze jakieś szczegóły to proszę pytać, postaram się jak najlepiej wtedy doprecyzować.
|