.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 08:27:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] 2.6 Quattro błąd 00575, dziwne zachowania sterownika
PostNapisane: 16.cze.2018 23:55:25 
Użytkownik

Auto: A4 Quattro AVANT 2.6 ABC
Witam, mam problem z sterownikiem silnika (tak mi się wydaje), już kiedyś pisałem ze moje auto jak się rozgrzeje to jedzie jakby miał 90KM predkośc max z wielkim bólem 180. Jak jest zimno poniżej 10st to zapiernicza jak wściekłe jak na ten silnik oczywiście, do tego czasem przerywało w czasie wkręcania się na obroty. Wymieniłem kable świece cewki filtr paliwa ogólni lepiej ale został mulasty szczególnie w lato. Ostatnio zastanawiałem się nad zmiana auta ale postanowiłem że zostawię jeszcze na 2-3 lata (bo zrobiłem prawie wszystko w nim, jest bezwypadkowy i nie ma rdzy prawie) i przez 3 lata pomimo bolączek nigdy nie zawiódł.

Ostatnio dałem zrobić całą klime i założyłem gaz. i zaczeły się problemy... do sedna.

po odebraniu auta, auto szarpało i strasznie falowały obroty. Po podłączeniu kompa wyskoczył błąd 00575. i teraz mam dwie opcje, okazało sie ze podciśnienie do kompa było odpięte i jakieś przy przepustnicy uszkodzone. Po wymianie ich i podłączeniu auto dostało nowego życia... Ale nie ma podtrzymania obrotów przy schodzeniu z wyższych i gaśnie, bez załączonej klimy nagle dodanie gazu dlawi auto lub wogóle gaśnie, po załączeniu klimy dalej gasnie przy schodzeniu z obrotów ale nie gaśnie przy nagłym wciśnieciu pedału gazu tylko reaguje normalnie a Klima załącza się od startu silnika. A na benzynie smierdzi nie spaloną benzyną. Jak odepne te podciśnienie z kompa to auto poszarpuje trzyma ładnie obroty przy schodzeniu i nie gaśnie przy dodaniu gazu na jałowych i nie dławi się przy dodawaniu gazu, jedzie w miare dynamicznie ale kompresor klimy zapala się dopiero w okolicach 2000obrotów.

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to jestem otwarty...

Stawiam że coś z kompem szczególnie ze muli jak się auto nagrzeje dziwnie się zachowuje po podpięciu tego podciśnienia do sterownika i nie przepala mieszanki albo zalewa jak się podepnie ten wężyk, mój komp to 4A0 907 473 K (5DA007193-10), czy mogę kupić każdy komp z 2.6 czy czym się sugerować i czy da się sparować moje immo z nowym kompem ja nie ma PINu do Immo, czy jestem w stanie odczytać go AutoCom CDP+

Zapraszam do sensownej dyskusji ....

Strefa czasowa: UTC + 1