Witam wszystkich.
Od kilku dni auto po odpaleniu osiąga obroty około 500 obr/min. Brak reakcji na pedał gazu.
Brak błędów w Sterownikach, W grupie 2 w vcds pedał gazu wyświetla wartości od 0 do 100% po wciśnięciu go do końca. Kilka razy po chwili działania na niskich obrotach na chwilę wraca do normalnej pracy i reaguje na gaz. Po chwili wraca do niskich obrotów i nie reaguje na pedał gazu. Wtyczki od pompy wyczyszczone, od komputera też. Jutro sprawdzę cewki w pompie, może to któraś z nich jest uszkodzona.
Aktualizacja
Zawór dawki paliwa ma 0.2 ohm . około 5 uh. sterownik po podłączeniu żarówki i odłączeniu przewodów i w ich miejcu podłączenia żarówki H7 około 0,4 ohm przy kręceniu rozrusznikiem miga. Zawór podłączony przez żarówkę "cyka" żarówka błyska. Na YT załączę film. Zawór kąta ma około 9,5 ohm i indukcyjność około 4 uH. Po podłączeniu i odłączaniu wtyczki przy włączonym zapłonie słychać działanie tego zaworu.
A obroty koło 500 obr/min. i brak reakcji na gaz.
Jutro podłączę oscyloskop pod zawór początku wtrysku.
Może to mechanika pompy jest zużyta?
Aktualizacja 2.
Wczoraj chciałem nagrać film jak pracuje silnik, ale niestety odpalił prawidłowo i wszystko wróciło do normy. Pojeździłem autem około 0,5h i wszystko było ok. Nie wiem co jest przyczyną obstawiam przycięcie się tłoczka od dawki paliwa. Nie wiem czy dzisiaj odpali bo wczoraj jeździłem na nie skręconym sterowniku
Zobaczymy czy się zapowietrzył po 24h.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.