.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 23:42:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2006 12:48:41 
Użytkownik

Witam ;)
zakładałem nawet wątek bo miałem podobny kłopot. U mnie pomogło splanowanie głowicy i wymiana uszczelki, spod niej sie lało ;)
pozdr.

Tytuł: Re: smrod spalonego oleju z nawiewu powietrza
PostNapisane: 28.lis.2006 16:12:07 
Użytkownik

kubus napisał(a):
Klax napisał(a):
............... Natomiast na korku wlewu oleju, utworzyla sie malutka ilosc mazi (mojonez itp..) ktory to fakt wynika z jazdy na ktorkich odcinkach a wiec jest to chyba normalne.............

To nie jest normalne!!!! Z reguły przy majonezie na korku w zbiorniczku wyrownawczym jest uszczelka pod czapka do roboty... Podjedz na spota we srode to oblukamy temat. Co do smrodu to najprawdopodobniej uszczelka pod deklem cieknie i kapie na wydech, lub z odmy sobie pokapuje...

I tutaj kolega @Klax sie myli na korku wlewu oleju tzw "majonez " w zime robic sie będzie , zwłaszcza przy niedogrzanym silniku, krótkich odcinkach itp. Natomiast jeśli coś takiego wystepuje bezposrednio w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego-> to sie zgadzam ze głowica do roboty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1