Witam Forumowiczów, mam nadzieje, ze wszystkie audiczki dobrze sie spisuja przed sezonem. U mnie przyszedl czas na zmiany i tak oto zamienilem moje A6 C5 2.8 V6 na A8 z "niechlubnym" 2.5 TDI z konca `97 z 6 biegowym manualem bez quattro ze wzgledow ekonomicznych (praca za granica dlugie trasy itd.) a kupilem wlasnie 2.5 TDI poniewaz auto naprawde jest w znakomitym stanie od mojego przyjaciela wiec znam jego cala historie (byl 2 wlascicielem ciagle serwisowana) ale nie o tym mowa. Jedyna rzecz, ktora mi nie pasuje, to dziwne "terkotanie" przy jezdzie na 5 lub 6 biegu bez obciazania silnika (delikatnie wcisniety pedal gazu ok 100-120km/h), przy mocniejszym dodaniu gazu dzwiek ten zanika. Podczas jazdy gdy to slysze mam wrazenie ze dzwiek ten dochodzi z tylnej czesci silnika, jakby z turbo, badz skrzynia biegow, wykluczylbym raczej zawory. Po podlaczeniu pod komputer wykazalo tylko jeden blad 575 i to sie zgadza, bo przy ostrzejszej jezdzie bardzo rzadko ale jednak czasami turbo przeladuje, sztanga porusza sie bez oporow wiec, w weekend wymienie zawor N75. Co moze byc przyczyna tego dziwnego dzieku, moze ktos mial taki przypadek i znalazl na to rozwiazanie. Dodam, ze silniczek nie bierze oleju, pali bezproblemowo i tak tez jezdzi i przyspiesza. Nie mam mozliwosci zrobienia logow, poniewaz jestem za granica. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i goraco pozdrawiam wszystkich fanow Audi
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)