.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 11:19:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.kwi.2008 15:42:32 
Użytkownik

Serwis Bosh Nałysnyk ul. Bydgoska 11c Kętrzyn
Byłem dopiero dwa razy u niego ale człowiek zna sie na rzeczy, nic nie kombinuje i pogadac idzie jak z kumplem :):
-> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=76850 (3 strona - serwis nr 2) <-

Coupé Quattro B3 2.2T MC+++
:diabel:
Obrazek

Tytuł: lakiernictwo-blacharstwo
PostNapisane: 04.maja.2008 15:01:30 
Użytkownik

Brwinow kolo warszawy ............... Witam wszystkich. Chcialem polecic warsztat lakierniczy w jakim mialem ostatnio okazje naprawiac swoj samochod.Warsztat znajduje sie w Brwinowie(miejscowosc za Pruszkowem). Robota wykonana naprawde profesjonalnie i za przyzwoite pieniadze. Chlopaki daja samochod zastepczy na czas naprawy zupelnie za darmo. Kłada lakiery tylko z najwyzszej polki, nie oszczedzaja na materiałach. Mozna z nimi gadac godzinami o motoryzacji. Polecani przez chlopakow z forum hondy i BMW.Poza tym robia tez zawieszenia, sprzegla i uklady hamulcowe. Naprawde polecam!
tel do nich: 508140077 lub 503466663

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2008 11:42:15 
Użytkownik

Auto: buduje się
-> Moto - Art <- ->AD SERWIS<MECHANIKA> DIAGNOSTYKA
-> UKŁADY KIEROWNICZE I ZAWIESZENIA
-> WYMIANA ROZRZĄDÓW
-> SILNIKI BENZYNOWE I DIESLE
-> SERWIS OGUMIENIA
-> KOMPUTEROWA GEOMETRIA KÓŁ
-> WYMIANA OLEJU
-> PRZEGLĄDY OKRESOWE
-> SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW WSZYSTKICH MAREK

ul. Łączna 18
Dąbrowa Górnicza
(obok domu meblowego Kaczor)
tel/fax: 032 260 01 93

Czynne
pon- pt 8 - 18
sobota 8 - 14

Wpadłem wymienić olej + filter i chciałem umówić się na wymianę bo widze, że pełno samochodów w środku i nie da rady na "już" a tu niespopdzianka :) Wypchnęli dwa auta na podwórko, wymienili olej z filtrem gratis** z uśmiechem. Warsztat polecany przez sporą liczbę osób z mojego otoczenia, jak i mnie samego.

** gratisowa wymiana oleju + filtra dotyczy tylko wymiany podzespołów kupionych w sklepie na ul. Piłsudskiego 34 w Dąbrowie Górniczej.

Sklep ten również polecam ze względu na przystępne ceny, szeroki zakres asortymentu, miłą obsługę, a przy tym super szybkie zamówienia :)
Tel. 032 246 35 67

P.S.
Dla chętnych mapke podeśle na maila.

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2008 11:56:49 
Użytkownik

didzej napisał(a):
Aha jeszcze jedno pan Sawa twierdzi ze nie ustawia się kątu wtrysku w moim silniczku

to w zasadzie wyjaśnia fachowość tego miejsca...
http://meszrum.neostrada.pl/2.5TDI.pdf
do tego jeszcze półsyntetyk...

moim zdaniem powinieneś podjechać do osoby rzeczywiście mającej pojęcie o V6 i poprawić to, co zdrutowano.
i koniecznie sprawdzić moment dokręcenia rolek.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł: regulacja kąta wtrysku 2,5tdi V6
PostNapisane: 07.maja.2008 23:50:39 
Użytkownik

Temat do drażliwy jak widzę i nie dziwię się bo sam go męczyłem całkiem niedawno. Miałem problem z pompą wtryskową moim aucie i pojawiał się błąd regulacji kąta wtrysku. Na marginesie Sawę znam , z jego usług korzystałem nie raz i uważam go za bardzo dobrego fachowca w marce Audi. Jednak teraz częściej jestem w Niemczech niż w Polsce a tam mam bardzo dobrego przyjaciela który pracuje w Audi już chyba 15lat i szczerze przyznam jest mocno skrzywiony na punkcie swojej pracy. A było to tak ,że zapal się wyświetlacz od automatu całkowicie czyli błąd niby skrzyni auto przestawało jechac więc czytamy błędy z kumplem i w skrzyni mam ,że w silnliku coś się dzieje, a tam błąd regulacji kąta wtrysku. I tu jazda się zaczęła bo z tabeli regulacji kąta wszysko się zgadzało(link do tej samej dokumantacji zamiescił kolego powyzej choc Niemiecka jest bardziej czytelna). Wykasowanliśmy błąd i po dwóch dniach znów to samo. Kumpel przy piwku zrobił mi wykład na temat pracy pompy wtryskowej (chyba pamietam jej oznaczenie VP44:), generelanie jest to bardzo cwana pompka i w sytuacji kiedy rozrząd jest dobrze ustawiony czyli w swoich jakimś tam znakach nie ma potrzeby regulacji kąta wtrysku gdyż ten znak oznacza dla niej początek regulacji i sama dobiera odpowiednie korekty. Nie tylko na słowach się skończyło bo zostało mi to zademonstrowane. Czyli luzowaliśmy troszkę śruby od koła regulacyjne raz w jedną raz w drugą i za każdym razem od razu na vagu pojawiał się błąd kąta wtrysku i mrugała kontrolka od świec żarowych. Jedyna sytuacja bez błędu na vag'u to ten jej punkt zgodny w punktem rozrządu. Tak się wymądrzam teraz ale bylo to dla mnie ciekawe i będę to długo pamietał a przypuszczam może byc pomocne. Zostawiliśmy więc tą pompę w swoich znakach które mój kolega określił za jedynie słuszne i a poczytał mi jeszcze biuletyn koncernu w którym wyraznie było napisane że w przypadku braku błędu w regulacji kata wtrysku nie ma potrzeby sprawdzania ani regulacji kąta wtrysku. Jeśli błąd pojawia się sporadycznie a rozrząd jest ok to niestety ale pompa jest do wymiany. Poszukaliśmy używanej co na ich rynku jest bajecznie proste i po kłopocie. Auto jedzi jak nowe. Któryś z kolegów przytaczał tu ceny na rozrząd i wszystko to co dookoła. Pytałem kumpa to w Niemczech ten zakres kosztował by dwa razy tyle. Z ciekawości pytałem też o złe odpalania i czy przyczyną może byc rozrusznik i owszem może. Cytuje " przez uszkodzone czy zużyte chocby tulejki rozrusznik może łykac za duzo prądu i będzie żle palił, czasami też spada sprawnosc rozrusznika na wskutek normalnej eksploatacji przez co silnik keci sie przy rozruchu z mniejsza prękościa i dal sterownika silnika może to byc za mało(cokolwiek to znaczy). Aaaaa olej 10w-40 do auta które jest z 1999 roku to najlepsze co może byc. Syntetyk mógłby go wymyc i przyspieszyc zużycie. To oczywiście opinie i doświadczenie mojego kumpla od Audi ale wierzcie zna się facet na rzeczy. Fajne to forum bo dzięki niemu moglismy znów na piwku się spotkac i pogawiędzic o Audi, o to marka ulubiona przeze mnie :).

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2008 17:53:17 
Użytkownik

Radom!
Witam! Bardzo dokładny i rzetelny - pasjonat i co najważniejsze nie zdziera.
AUTO SERWIS "VIP" Radom ul. Śnieżna 12
600 921 436 Marcin.

100 C4...94'...2.2t...AAN,
...........................................................
HVAC

Ostatnio edytowano 15.gru.2008 19:28:11 przez ravv, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: TURBO SERWIS
PostNapisane: 06.cze.2008 13:45:57 
Użytkownik

Auto: Audi 100 c3 2.5 TDI
witam
co sadzicie o firmie TURBO SERWIS
z wroclawia ul Klimasa
mam zamiar powierzyc im swoje turbo do regeneracji

Tytuł:
PostNapisane: 07.cze.2008 11:43:20 
Użytkownik

Poniżej namaiary dla osób które zdecydują się na jakiekolwiek naprawy automatów - na prawdę warto tam zajrzeć.
Można powiedzieć że jest więcej niż serwis - określiłbym je raczej jako auto-klinikę. Dlaczego? Ponieważ ludzie tam pracujący są bardziej doktorami dla samochodu niż mechanikami w klasycznym rozumieniu. To co przerasta możliwości i wiedzę innych warsztatów, u nich jest naprawiane. Nie jest to warsztat 'wymieniaczy' - oni faktycznie potrafią naprawiać różne nietypowe usterki. Zarówno mechanika samochodowa (wraz z elektroniką - pełna diagnostyka) jak i serwis automatycznych skrzyń biegów.

Ja swój kontakt z nimi zacząłem od naprawy blacharki i zawieszenia, ale potem od słowa do słowa zrobili również wszelkie naprawy skrzyni i silnika. Widziałem rozgrzebane wiele skrzyń automatycznych z samochodów, autobusów, i sprzęgła z osobówek.

Z tego co wiem, to specjalizują się głównie w grupie VW, ale były też inne samochody (Volvo i Mercedesy). Jakaś firma bankowa z Warszawy wykupiła u nich 'abonament' - to o czymś świadczy. Ja też nie mam do nich blisko, ale na konkretne naprawy warto tam zaglądać, bo wiem że potrafią fachowo i rzetelnie wykonac naprawy, które w innych warsztatach są przepłacone i wykonane źle.

Chyba również inne osoby z forum u nich naprawiają - widziałem tam przy kolejnych wizytach kilka Audi A6 i A8.

=====
Auto Serwis
Maciejkowicka 26
41-503 Chorzów Stary

tel.: kontakt: 515080494 lub 508705044

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2008 11:05:58 
Użytkownik

@ DIDZEJ jak musisz krecić 10 s na zimnym a po odpaleniu puszcza chmurke z wydechu to ja miałem identyczne objawy w moim 2,5tdi po wymianie rozrzadu, był źle ustawiony kąt wtrysku, zmieniłem mechanika i po ustawieniu pali od dotyku. teraz zauważyłem że masz problem na ciepłym, napisz wątek na forum technicznym, nie w polecanych warsztatach , na pewno ktoś Ci pomoże a kąt lepiej sprawdź dla pewności.

POLECAM warsztat kolegi WROCŁAW, teren dawnego STOLBUDU, adresu nie pamiętam ale wytłumacze dojazd.
Jadąc trasą na Warszawę na wysokości Psiego Pola po minięciu stacji bezynowej JET wjeżdżamy na wiadukt ślimakiem, na końcu wiaduktu przy samym dole skręcamy w prawo i zaraz w lewo w bramę STOLBUD, jedziemy prosto, po prawej stronie widać warsztat, wysoki wolnostojący budynek blaszany.

Artur 606 920 343

Lepiej zadzwonic i sie umowic, czasem nie odbiera tel bo jest wiecznie zajety.
PN-PT 8:00 - 19:00 (czesto dłużej)
SOBOTA 8:00 - 15:00

F 126S 900ccm 45KM - sprzedany

Tytuł: warmińsko-mazurskie ELBLĄG
PostNapisane: 25.cze.2008 19:34:18 
Użytkownik

jeżlei jest ktos z elbląga lub okolic - i szuka dobrego diagnosty komputerowego oraz mechanika "myślącego"-polecam takiego gostka:

KAROLnaprawde ma gosciu pojecie-mi zrobil allroad'a i teraz wszystko smiga super-wiec rowniezx zawieszenia pneumatyczne

tel kontakgtowy do niego: 506651041

warto dodac ze nr macie z forum audi-mozliwe ze jakas znizka z tego powodu bedzie :)

Tytuł: ŁÓDŹ serwis mechanik
PostNapisane: 05.lip.2008 09:29:23 
Użytkownik

Szukam dobrego serwisu, mechanika z VAGiem do Audi w okolicach Łodzi lub w samej Łodzi

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2008 08:46:54 
Użytkownik

Szukam dobrego mechanika od diesli w Bydgoszczy albo okolicach. Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem niestety.
Z góry dziękuje

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2008 11:39:46 
Użytkownik

Podlaczam sie pod pytanie magicos'a - ma ktos namiary na warsztat/mechanika ktory zna sie na v6-kach (aah) w Lodzi..?

Pozdrawiam.

TD(R)

Tytuł: szukam
PostNapisane: 21.lip.2008 15:48:03 
Użytkownik

poszukuję mechanika w okolicach Bielska-Białej (w tym temacie pojawił się tylko p. Tyrna z Harbutowic, który niestety mi powiedział, że mogę przyjechać w marcu - mamy lipiec!!! tak duża jest do niego kolejka!!!).

Tytuł:
PostNapisane: 09.sie.2008 02:08:40 
Użytkownik

Kolo Rybnika czyli Piotruś (moderator z naszego forum) ;)

Robilem u niego dwa tygodnie temu cała hydraulike w mojej niunii( nowe walki rozrzadu,termostat,odma i wiele wiele innych gratow,klamorkow ktore jeszcze dochodza a o ktorych juz nie pamietam,bo niemam przed soba rozpisu dokladnie co bylo wymienione,zapomnialem :/ ).Bardzo dobry kontakt wczasie kiedy samochod byl naprawiany.
Jestem bardzo,bardzo zadowolony z jego uslugi i wiem gdzie juz zawsze bede jezdzil z moja niunia.
Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2008 11:12:36 
Klubowicz

Przenoszę we właściwe miejsce - na prośbę autora. Piotruś

Peter_ napisał(a):
Witajcie, z czystym sumieniem mogę polecić małżeństwo zajmujące się naprawami klimy w Jankach przy A. Krakowskiej 54. Naprawili mi klimę w S8 w 3 godziny z tzw. "marszu". Dodam, że wcześniej poddało się trzech "specjalistów" w Warszawie.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2008 07:57:38 
Użytkownik

Czy miał ktoś, z szanownego grona klubowiczów, do czynienia z warsztatem LPG przy ul. Maciejki 12 w Wawie (koło OBI na Okęciu). Proszę o ew. opinie.

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2008 11:02:18 
Użytkownik

Kraków BLUE-MOTO SERVICE Konrad Czerwiński ul. Strażacka 21
Powiem krótko:
goście wiedzą z czego żyją
Młodzi ale cwani i zawsze udaje im się znaleźć i usunąć problem
ceny przyzwoite
odbierają telefony!!
istnieje reklamacja!!
Jeżdżę do nich od 2 lat i to pewnie szybko się nie zmieni

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2008 00:18:06 
Użytkownik

SSerwis koło Rybnika. Pojechałem do nich pod wpływem opinii z tego forum mimo że mam do nich prawie 400km i nie żałuję. Na prawdę byłem pod wrażeniem fachowości i podejścia do obsługi klienta. Autko śmiga jak nowe. Po raz pierwszy jestem zadowolony po wizycie w serwisie (Wcześniej bywałem w różnych serwisach w Warszawie i za każdym razem coś było spartaczone). Od teraz planuję serwisować auto tylko u p. Sopy w SSerwis.

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2008 15:15:03 
Użytkownik

Właśnie wróciłem z SSerwis.Zostawiłem u nich auto z padniętym tipem,zaniedbanym przez ASO.Ze skrzyni wylał sie olej podczas jazdy i auto przestało jechać.Obsługa zrobiła na mnie bardzo mile wrażenie.Mechanik który przyjmował auto sprawiał pozytywne wrażenie.Temat asb nie był mu obcy.Dla zainteresowanych ciekawostka: SSerwis w pierwsze środy miesiąca pracuje od godz.13.00 a terminy naprawy najlepiej rezerwować telefonicznie.Najbliższy był na 23.10 ;)

jest A8 D2 quattro 3,7(260PS) 2000r.

"Czasami lepiej milczeć lub sprawiać wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1