.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 23:51:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2007 08:24:34 
Użytkownik

konrad_1977 napisał(a):
Carl - nie widze żadnego problemu abyśmy zamienili się miejscami :)

Co do Wtrysków to trzeba ściągnąć pokrywe zaworów. Czy wówczas dawać nową uszczelkę czy może być ta jeśli była wymieniana przy okazji robienia rozrządu?

nie wiem, jak jest zgodnie ze sztuką, lecz w moim przypadku uszczelka została ta sama.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2007 12:56:03 
Klubowicz

meszrum napisał(a):

nie wiem, jak jest zgodnie ze sztuką, lecz w moim przypadku uszczelka została ta sama.

Zdecydowanie powinno się wymienić, ale skoro nie cieknie - wybaczamy Ci, prezesie :D

Konrad przy zdjęciu pokryw pamiętaj, że zdejmując przelewy i odkręcając króćce z wtryskiwaczy - zapowietrzysz cały układ paliwowy.
Zachowaj szczególną ostrożność przy odpowietrzaniu.
I koniecznie wymień wszystkie miedziane podkładki uszczelniające po dwie na każdy wtrysk.
Ale wiesz juz jak to zrobić... :peace:
Jest jeszcze jedna sprawa na którą zwróciłem wczoraj uwagę - to docisk sprzęgła.
Niestety niedługo będzie Cię czekał i ten zabieg :/

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2007 20:41:45 
Użytkownik

Auto: Audi A3 Sportback 1,9 TDI BXE
Z tym dociskiem to już sie od jakiegos czasu zapowiada. narazie odłoże tą sprawe i zajme się innymi piorytetami jak wtryski. Mam nadzieje że jeszcze pojeżdze na tym co jest.
Co do regeneracji wtrysków to będe szukał jakiegoś sensownego serwisu boscha. A czy zdemontowanie ich i także zlece warsztatowi to już będe musiał przemyśleć czy oddać im w całości moje autko czy same wtryski. Jak sie dopadna do całego autka to sam wiesz co mogą wymysleć :/

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2007 22:17:19 
Klubowicz

konrad_1977 napisał(a):
Z tym dociskiem to już sie od jakiegos czasu zapowiada. narazie odłoże tą sprawe i zajme się innymi piorytetami jak wtryski. Mam nadzieje że jeszcze pojeżdze na tym co jest.
Co do regeneracji wtrysków to będe szukał jakiegoś sensownego serwisu boscha. A czy zdemontowanie ich i także zlece warsztatowi to już będe musiał przemyśleć czy oddać im w całości moje autko czy same wtryski. Jak sie dopadna do całego autka to sam wiesz co mogą wymysleć :/

Pozdrawiam

Zagadaj na PW do Jacka - on juz nieraz bardzo obszernie wypowiadał się na temat regeneracji i ustawiania (regulacji) wtryskiwaczy.
Jest z Zielonej Góry, więc może Ci poleci kogoś sprawdzonego ?
Nie jest daleko od Szczecina...

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2007 15:49:07 
Użytkownik

Konrad, zajrzyj do "Bojarski BOSCH service" przed gryfinem, ponoc najlepszy od pomp i wtyskiwaczy

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2007 18:22:08 
Użytkownik

Danielos9 napisał(a):
Konrad, zajrzyj do "Bojarski BOSCH service" przed gryfinem, ponoc najlepszy od pomp i wtyskiwaczy

Dzięki za namiar. Dzwoniłem do Boscha Pepke na Warszewie oraz do Boscha - Orłowski koło Makro. Nie zajmują sie tym. Orłowski polecił mi właśnie tego przy Gryfinie. Całkiem o nim zapomniałem, a często śmigałem do swojej ex.

Dzisiaj sie nie dodzwoniłem do niego. Dam Ci znać jak sie ceni. Tak na przyszłość i oby się te informacje nie musiały przydać :)

Pozdrawiam
Konrad

Tytuł:
PostNapisane: 30.maja.2007 09:20:04 
Użytkownik

Witajcie.
Więc regeneracja wtyskiwacza to koszt około 260 zł jeśli zostanie dostarczony już zdemontowany z auta. W tym jest cena około 200 za rozpylacz, 40 za regeneracje i 20 za sprawdzenie. Wcześniej jest sprawdzany czy sam korpus jest ok czy samą wymianą rozpylacza osiągnie sie pożądany efekt itp. W serwisie jeszcze mówili że dochodzą koszta diagnostyki 183 zł by sprawdzić stan przed jak i po naprawie choć mówiłem że takowa była zrobiona i moge przedstawić wtdruki. Naciągacze??? :)

Jack pisał o koszcie 190 zł. Możesz przybliżyć czy to jest z regeneracją czy koszt samego rozpylacza i gdzie go można dostać oraz kto robi tą regeneracje? Może lepiej wysłać te wtryski do sprawdzonej i pewnej osoby.

Pozdrawiam
Konrad

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1