.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 00:09:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 11:17:23 
Użytkownik

Nie nazywajcie pasków wielorowkowych , rolek i napinaczy tych pasków rozrządem!!! Meszrumie a gdzie pozycja 059 122 303? Tam też są łożyska więc jeśli wymieniamy wszystko po czym się kręcą paski wielorowkowe to coś panowie przeoczyli. Ja wymieniłem rozrząd i paski wielorowkowe za ok. 1500zł i jestem pewien, że wtrzymają te części taki sam przebieg jak te które zostały załozone przez Ciebie w ASO de.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 11:49:11 
Użytkownik

wasylo,
przecież nie napisałem nigdzie, że mam lepszy rozrząd, aniżeli Ty masz...
to zostało podłączone celem wskazania, jakie części mają/mogą być wymienione.

Piotr,
swego czasu już pokazywałem Wam moje faktury z D.
choćby tutaj: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 64#1005564 ... są gdzieś, na forum, jeszcze inne.
z racji tego, że nader często w latach poprzednich odbywałem podróże [dające mi chleb ;) ] PL - D - NL - BEL, to auto miało być sprawne. stąd serwisowanie u Hermann'a. mam tam z resztą rodzinę - dlatego właśnie kupowałem AFB i AYM w D.
tak, dostałem nową wiskozę+chłodnicę. wisko się nie rozpadła, lecz miała luz [nie wiem, czy dobrze to słowo oddaje jej stan]. chłodnica była... hmm... szkoda, że nie mam zdjęć [fizycznie cała, lecz bardzo wyeksploatowana].

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 12:29:21 
Użytkownik

Nie to miałem na myśli meszrumie :peace: lecz zawsze będe twierdził, że wymiana rozrządu w ASO to marnotrawienie pieniędzy, bo ani części nie są lepsze od tych kupowanych poza ASO (notabene tej samaj firmy która robi je dla ASO) jak i sama obsługa daje wiele do myślenia, szczególnie w ASO PL. Poza tym temat założony przez kolegę miał inny cel. Ja od siebie napiszę tylko tyle, że cześci w Skodzie są o wiele tańsze jak te w Audi i nie byłbym tak tego pewien, że to co oferują w tych aukcjach to "odrzut". To, że brakuje tam jeszcze kilku części wchodzących w skład rozrządu to już inny temat.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 13:23:17 
Użytkownik

wasylo,
swoją drogą będę wymieniać za jakiś czas w AYM. uzbrojony w telefon i adresy ASO VAG z mojego woj. wyrzeźbiłem cenę za części rzędu 1400 PLN [zestaw pasków, pompa, ramię napinacza, tłumik, termostat, paski do klimy].
nie tak źle.

do tego oczywiście robocizna [+części, które okażą się być umierające], której fachowość jest bezcenna.

:peace:

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 16:19:58 
Użytkownik

Auto: A4 B6 Avant 1.9 TDI AVF
Czy ktoś zna jakiegoś dobrego "M"echanika z okolic zgorzelca, ktory prfekto zrobić moze wlasnie rozrzadzik w mojej A6stce ?

Navigation BNS4.2 (spolszczone) + Teleatlas DX 2012/2013

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1