Cytuj:
Czy po ewentualnej regeneracji turbo będe musiał coś regulować przez czipsa?
Nie, jeżeli będzie dobrze zrobiona przede wszystkim, na laserowej wyważarce, logi wyjda ok, to niee..
Ale jeżeli byś dał do regen. VP44 to już prawdopodobnie tak, ja dłubałem w programie bo po zamontowaniu VP44 i b.dobrym kacie wtrysku (nastawach) na konfiguracji z przed regeneracji vp. wyszła jedna wielka kupa. Z dolu dymił jak rudy 102
dynamika siadla ect.
Dwie osoby i tuner X, w tym człowiek od vp44 z bosh'a, twierdzili, że nie o program tu chodzi
Az przejechal sie nim jeden czlowiek, ktory nie wgrywa gotowcow, nie chipuje pod samą naklejką KOOH, Boch a generanie sa to zwykle gotowce z naklejoną naklejką i kasując €.
po 1. zrobilismy pelne logi, diagnozując czyszcząc wszystko, sprawdzajac stan motoru, wałków, pogadalismy jakie oczekuje od auta przyrosty, czy go pilowac (bez sensu) czy na obecnej pierwszej hydraulice zrobić mocny dół na ile to bedzie w zakresie kondycji motoru. 4 razy od poczatku dlubaniny do konca hamownia (jakie kwiatki wyszly, dziurka przy intercoolerze)
4-5 h walczyl na bazie na moich oczach, aby uzyskac pelna moc nie przekraczajac 4rpm, co w gruncie rzeczy wyszlo, ze ostatecznie jest juz 192ps przy 3.8 RPM, aby skorzystać ze wzrostu mocy, wzmocnic reakcje na gaz, takze rozsadnie bez duzych dawek, aby nie palowac powyżej 4RPM. Spalanie 8,2 - 9,6
Zestroil mi (starego diesla) jak marzenie, powracajac do tego czy dostalem kiblowatą pompe czy nie, w tym tuner, ktory twierdzil, ze kwestia softu nie wchodzi tu w gre, ktorego sie tak posluchalem, nie bede juz tu robil pasztetu i nie pisal kto co... (nie z AKP) nie wazne...
Moj tuner, po rozmowie telefonicznej i opisie co dolega autu, przede wszystkim wskazal na koniecznosc korekcji MTM'a
Ze to wiadoma i sluszna praca.
On i jego 3 informatyków w miedzy praca a rozmową zdradzili mi tyle myków i sekretów tunerow, o ktorych poniekąt zahaczyli koledzy
merszum i przemekk74 znając z autopsji. W zupelnosci sie zgadzam z tym, ze przesylanie softow meilami, pocztą SA.
to paradoks... Jak i wgrywanie softu na pałę podpinajac kabelek...
merszum kiedys mnie prosiles o logi dymanic. Mogą być po remoncie hydrauliki?
Ost dawalem jakis wykres z h jest on rzeczywisty i wydaje mi sie, ze trzyma wartosc.
A i w tutorialu Twoim nie ma filmikow jak nie masz miejsca/ serwerowni to napisz na PW ja wrzoce mam serwery.
ravros zrob all dynamiczne jeszcze raz, od odpowiednich RPM do odpowiednich i masz tu podpowiedź do nastawów pompy VP44 i jego wałka do rozrzadu.
Link.
http://grejf.nazwa.pl/011/2.5TDInastawyvp44.pdf
ps. Rafros nie bagatelizuj takze tego tipa, nie jestem w stanie Ci powiedziec nic na ten temat bo sie po prostu nie znam kompletnie na aftomatach i ich nastepstwach.