Flyer napisał(a):
tomeks32 napisał(a):
na ostatnim spocie chłopaki porównywali pracę mojego silnika z 3.0CR (oczywiście także w B7-ce),zdania były podzielone
Jak sluchalem nie raz silnika oniaka, to jest to zupelnie inna bajka anizeli V6 TDi na VP.
Nawet jakby 2.5 wyjechalo prosto z salonu, to bedzie to inna kultura pracy niz CR...
Tomek, na tym filmiku, to co slysze - to normalnie pracujace zdrowe 2.5
Michał,mówię jak było
CR faktycznie pracuje inaczej,ładniej,najbardziej jest to odczuwalne w 2.7,3.0 jakoś bardziej "huczy",ale to i tak inna bajka,wiadomo.
moje słowa"zdania były podzielone" wyrażają bardziej zdziwienie chłopaków,że praca 2.5 może być taka "czysta",szczególnie na lekkich przygazówkach.
a może po prostu chcieli być mili
filmik był nagrywany tel.,nagraj pracę swojego 2.5,wklej na youtube i sprawdz czy brzmi dokładnie tak jak w rzeczywistości
a na filmiku słychać dokładnie to co piszesz,pracę "zdrowego" 2.5TDI i o to chodzi,"zdrowego" i "dopieszczonego",poza tym wiem ze również dbasz o swój silniczek,na pewno jest w idealnym stanie,więc nic dziwnego że nie słyszysz żadnej różnicy,szczególnie,że masz do porównania jedynie filmik nagrany komórką.
poza tym,twierdzę,że BDG (nie wiem jak z innymi) wyleczone przez Piotrusia pracuje lepiej jak nojka wyjeżdżająca z fabryki ( i mam ku temu konkretne powody)