ZiPi napisał(a):
które zostały wyeliminowane dopiero w 2002 r wcześniejsze roczniki sypały sie na potęge i popsuły opinie tym skrzyniom ) i przy umiejetnej dalszej eksploatacji powinna przeżyc silnik, szczególnie ze to 2.5TDI
Sopa wie o co chodzi z tymi skrzyniami .
nie mam zamiaru psuc temu mechanikowi/wlascicielowi warsztatu opini bo go na oczy nie widzialem ale tutaj na forum jeden taki (z 2.5tdi) odwiedzal wielokrotnie ten warsztat i skrzynia nie dziala w 100% sprawnie. Inny taki chyba nerwowo nie wytrzymal i oddal im skrzynie, ktora naprawiali (odkupili) i poszedl wswap na manuala (tez chyba 2.5) wiec jak narazie jest 2:0 dla v6tki tdi
Ja bym chcial byc uzytkownikiem bezstopniowej skrzyni biegow - ale nie chce musiec studiowac jak to sie adaptacje przeprowadza, czy mam 5, 10 a moze 15 tarczek i nie chcialbym co roku jezdzic cos tam w niej naprawiac - manual to najgorsza skrzynia pod sloncem do auta osobowego ale jest prosta jak siekiera i kazdy mechanik rozumie jej dzialanie a gdzyby nie 2masowe sprzeglo to i nawet jego pad bylby pryszczem
Przemek