Witam szanowne grono klekotów.
Spotkałem się z czymś dziwnym... mianowicie moja niunia stoi w ASO zmieniam hydraulikę i rozrząd, niby nic w tym dziwnego ale..!??
Kompletując części przy zamówieniu zostałem poinformowany, że nie produkują już uszczelek pod pokrywy dekli zaworów jak i uszczelek górnych
nad pokrywy gdzie prowadzą wtryski (chciałem zakupić jedną ponieważ już leciutko puszczała). Dekle zaworów są sprzedawane w kompletach, czyli wszelkie uszczelki i dekle jako 1 całość
(taką informację otrzymałem w ASO). Jeden dekiel kpl. z "gumami" to około 300 zł. Rozumiem, lecz mam nowe dekle,
ponoć polityka firmy na zarobek.
Komplet uszczelek
pod dekielki - 059 198 025 nr/ jest dostępny np. w IC. Więc trochę mnie to uspokoiło, lecz nie mogę dostać tych oringów / podkladek uszczelniających "wejścia do wtryskow"
. Może Panowie wiecie gdzie zakupić takowe oprzyrządowanie uszczelkowe dekli zaworowych.
Nie wiem na ile są to prawdziwe wiadomości i na ile pozostało ewent. takich zapasów jeszcze "rozkompletowanych" części. Bo jak to jest prawda to wolał bym się już zaopatrzyć w kilka sztuk.
pozdrawiam Grejf.