.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 04:54:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c4 2,8 aah]-syf w ukladzie chlodzenia
PostNapisane: 05.lip.2010 16:40:26 
Użytkownik

witajcie koledzy,ledwo co uporalem sie z porblemami ze sprzeglem a mam kolejny zgryz..strzelil mi waz chlodzenia wychodzacy z nagrzewnicy(ten bez odpowietrznika)niby nic,ale problem pojega na tym ze z przypadku wsadzilem don palucha i okazalo sie ze jest tam straszny syf..kolor ma czarny i wyglada jakby bloto,nie jest tluste,lepkie i niczym nie smierdzi jedynie plynem..plyn nie dawno wymianialem i tak samo dzis jak i wtedy plyn ktory spuscilem byl czysty nie mial tlustego nalotu ani nic podobnego a plyn w zbiorniczku tez byl czysty..mial ktos moze podobny problem?czy to zwykly syf czy olej dostaje sie do plynu??czy moze to byc np parciejaca guma,stare przewody i zostaje w ukladzie taki syf??bo ktos mi tak podpowiedzial..

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2010 18:35:15 
Użytkownik

Wydaje mi się że skoro nie jest tłusty to nie będzie olej . Stawiam bardziej na zmieszanie dwóch różnych płynów które się zważyły. Powinieneś kupić preparat do płukania układów chłdozenia , powtórzyć płukanie kilka razy i zalać płynem G12+ , plus dlatego że jest to płyn mioeszalny z innymi płynami tego typu ..

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2010 19:26:04 
Użytkownik

acha..dzieki sliczne kolego,tez mi sie nie wydaje zby to mial byc olej ale lepiej skonfrontowac to z kims kto troszke bardziej sie na tym zna niz ja:D..takze dzieki sliczne

Strefa czasowa: UTC + 1