.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 04:21:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ s8 4.2 D2] problem z obrotami
PostNapisane: 25.sie.2010 15:55:38 
Użytkownik

Od jakiegoś czasu mam problem z obrotami silnika w moim autku. Gdy odpale silnik obroty idą na ok. 1000 obr potem spadaja na ok 500 a czasem nawet na ok 300-400 obr. Podczas ruszania, gdy wciskam pedał gazu tak jakby przez chwile autko nie reagowalo a potem nagle szarpinie i dalej juz jedzie normalnie chyba ze znowu chce nagle, szybciej przyspieszyc. Czasem zdazy sie takze ze gdy z duzej predkosci nagle wyhamowuje to tuz przed zatrzymaniem poprostu gasnie (zdazylo mi sie to jakies 4 razy). Swiece wymienione, przepływomierz wymontowany i sa podejrzenia ze ktos w niego ingerowal, peknieta wtyczka i napis 'spr' tak jakby byl wsadzony uzywany. Na komputerze pojawily sie 3 bledy silnika - sonda 1 rzad 2 przed katalizatorem; mieszanka rzad 1 (za bogata); mieszanka rzad 2 (za bogata) ale po wlaczeniu silnika i trzymaniu na ok 2000 obr praca sond według komputera jest prawidlowa. Wiec co, jednak ten przeplywomierz ?
Za pomoc dziękuje.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2010 18:27:38 
Użytkownik

Mam podobny problem jak odpalam po nocy auto to pływa ją obroty ale jak przejadę z 200 metrów obroty są ok równo pracuje silnik dopóki nie wystygnie 2,5 tdi może nam ktoś podpowiedzieć co jest ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2010 20:58:31 
Użytkownik

Autko naprawione !!! Zacząłem od wymiany świec ale nie pomgło. Drugą rzeczą na liście była wymiana przepływomierza i tu trafiłem !!!

Strefa czasowa: UTC + 1