Może ktoś spotkał się z taką przypadłością. Audi jeździ bez najmniejszych problemów, mam go od ponad 6 miesięcy i ten problem prześladuje mnie od samego początku. Mianowicie auto czasami nie chce odpalić rozrusznik kręci itp. zdarza się to żadko ale jednak. Przekręcam kluczyk i nic można sobie tak kręcić nic to nie da, DOPIERO PO CZASIE OKOŁO 15-20 MINUT bez żadnego problemu odpali. Czasami jeżdzę miesiąc lub więcej kilka tyśięcy kilometrów i nie ma kłopotu a czasami zdarzy się 3 razy na dzień. To trochę denerwujące bo jak wsiadam to zawsze się zastanawiam czy odpali. Może to zbieg okoliczności ale zauważyłem że dzieje się tak zazwyczaj kiedy nie zamykam auta na kilka minut, albo kiedy zostawiam auto na podwórku i nie wyjmuję luczyka. Ale może to tylko zbieg okoliczności. Jest to takie wrażenie jak by nie było paliwa w zbiorniku albo był odcięty zapłon, jednak paliwo zawsze jest a kluczyk od immo na desce gaśnie. Komputer oczywiście nic nie wykazuje. Podczas gdy odmawia posłuszeństwa podczas odpalania wyraźnie czuć paliwo.
Wymieniłem filtr paliwa, pompa słychać że się załącza.
Może macie jakiś pomyśł cóź to za dziwna sprawa.
|