.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 07:02:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A3 1.8t 150km Rozrząd
PostNapisane: 06.paź.2010 23:56:26 
Użytkownik

Witam
Jestem tu nowy ponieważ wczoraj zakupiłem piekną audi a3 (http://otomoto.pl/audi-a3-jedna-taka-na ... 01078.html) od kuzyna z komisu on nie jest pewny tego co chce pytać bo sam to kupił i tego nie robił auto ma 97tyś przebiegu niby podbite na fakturze jakiejś tam francuskiej i teraz moje pytanie

1.Kiedy wymienić rozrząd bo słyszałem że przy 140 tyś khm to chyba nie prawda ile mniej więcej kosztuje i czy pompa wody jest razem i czy tez wymieniać ?

2. Jaki olej do niego na lać bo nie ma żadnej karteczki 5w40 czy 10w40 i mniej więcej ile tego oleju tam wchodzi czy 4L czy 5.5L

3. Pali mi się kontrolka od klocków ale patrzałem mam jeszcze połowe klocka to już muszę wymieniać.

4 Jadę po mieście małym koło 20tyś mieszkańców żadnych świateł tylko same ronda i komputer mi pokazuje w granicach 11L/100khm jadę w miarę spokojnie do 2.5-3tyś obrotów nie raz tylko depnę trochę więcej.

5. Czy warto tu robić jakiś chip albo coś w tym stylu i jeszcze Blow Off tu jest u mnie ten oryginalny ten plastikowy jakiś ale słabo syczy przy zmianie biegów idzie założyć jakiś inny.

6. No i czy ogólnie dobry wybrałem silnik 1.8t 150km 2001r Wady Zalety

Tytuł: Re: Audi A3 1.8t 150km Rozrząd
PostNapisane: 07.paź.2010 07:47:40 
Użytkownik

opcja "SZUKAM"

Tytuł: Re: Audi A3 1.8t 150km Rozrząd
PostNapisane: 07.paź.2010 07:54:31 
Użytkownik

cybermysza napisał(a):
1.Kiedy wymienić rozrząd bo słyszałem że przy 140 tyś khm to chyba nie prawda ile mniej więcej kosztuje i czy pompa wody jest razem i czy tez wymieniać ?

Najlepiej odrazu (nie czekaj na 120 tyś km bo przebieg nie jest w 100% pewny)

cybermysza napisał(a):
3. Pali mi się kontrolka od klocków ale patrzałem mam jeszcze połowe klocka to już muszę wymieniać.

w niedługim okresie, tak

cybermysza napisał(a):
4 Jadę po mieście małym koło 20tyś mieszkańców żadnych świateł tylko same ronda i komputer mi pokazuje w granicach 11L/100khm jadę w miarę spokojnie do 2.5-3tyś obrotów nie raz tylko depnę trochę więcej.

normalne.

cybermysza napisał(a):
5. Czy warto tu robić jakiś chip albo coś w tym stylu i jeszcze Blow Off tu jest u mnie ten oryginalny ten plastikowy jakiś ale słabo syczy przy zmianie biegów idzie założyć jakiś inny.

Chip tak, blow-off nie, bo będziesz miał problemy z obrotami przy wysprzęglaniu.

cybermysza napisał(a):
6. No i czy ogólnie dobry wybrałem silnik 1.8t 150km 2001r Wady Zalety

Dobry, wad ogólnych brak.

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2010 12:41:18 
Użytkownik

To dzięki ślicznie za odpowiedzi olej wymieniłem kolcki już też jutro rozrząd i moge się cieszyć moimi banakowymi skórkami w środku heh

A czy tak koło 3 tyś obr mi nieraz taki załapie dołek to normalne jak by na ułamek sekundy odjeło gaz prawie nie wyczuwalne ?

Strefa czasowa: UTC + 1