No i co z tą wymianą? pomogło? nie było problemów??
ja mimo że tu sam napisalem instrukcję wymiany pompy (w końcu kupiłem na allegro całą zmontowaną i tylko założyłem) - to zaś po 2 latach mam ten sam problem..
i tu pytanie do wymieniających pompy - czy wymienialiście wszystkie uszczelki?
czy chociaż tą z kosza? - którą uważałem dotąd za najistotniejszą...
sam teraz wyciągałem pompę (a wcześniej pełny zbiornik gazu 85l... kótry mam w tym miejscu). Już 3 raz będę wyciągał całość - kupiłem uszczelkę odpowiadającą oryginałowi i ..po dolaniu paliwa pochodziło autko i zdechło na niedużej ilości paliwa w baku.. potem zaś miałem powietrze w przewodach paliwowychwięc znowu zaciągało powietrze, założyłem troche szerszą uszczelkę, więc myślałem że bedzie dużo lepiej - ale autko po nocy odpaliło i zaś zdechło po chwili.. więc nadal coś nie gra.. wymienie jeszcze uszczelkę na nyplu - może już też jest wyjechana i zostaje ew. uszczelka na dole w miejscu skręcania kosza - ale ta to już chyba tylko w ASO..
pozatym auto chodziło równo, pompę słychać, chodzi równo i tylko głośniej jak się powietrzem zaciąga.. - więc to tylko problem kosza..
jakieś pomysły?
w między czasie znalazłem wcześniej zamieszczony filmik
http://www.youtube.com/wa...feature=related
gość o ile dobrze rozumie zaleca mimo wszystko wymienić wszystkie uszczelki... tylko komplet nieźle kosztuje..
jeszcze oglądne tą dolną uszczelkę, wymienię tą małą i może będzie OK.. ;(((
czy też to wymienialliście?
niestety chyba znowu czeka mnie wyjęcie całości.
samochód zdycha i słychać jak pompa szybciej idzie jak zaciąga juz powietrze.. nie wiem już o co chodzi, uszczelka dolna - aluminiowo gumowa jest dobra, nie ma żadnych ubytków, guma wystaje poza obrys aluminium i powinna trzymać paliwo - chyba tylko ona może być odpowiedzialna za nieszczelności bo jest najniżej.
kosz ma w sumie małą objętość - chyba powinno z 2 litry dolewki + paliwo w baku wystarczyć żeby wszystko zaczęło krążyć w obiegu.. domyślam się ze paliwo idzie na silnik, reszta wraca spowrotem + układ cyrkulacji..