Witam wszystkich forumowiczów.
Moje autko to 200 C3 turbo silnik KG z instalacją lpg
Mam problem z praca silnika na benzynie.
Wszystko zaczęło się pewnego ranka w zimie kiedy auto rano nie odpaliło (zawsze odpalam na benzynie) do tego dnia wszystko było ok.
Na gazie nigdy jak był "zimny" nie odpalał.
Teraz gdy jest cieplej spróbowałem odpalić i na gazie się udało, zachowuje się normalnie tak jak przedtem, natomiast z benzyną jest problem udaje się przełączyć na benzyne tylko przy wyższych obrotach (tak jakby nie mógł jej "zassać ") poniżej 2000 obr. na benzynie silnik gaśnie i już na benzynie nie chce odpalić. Nie jestem mechanikiem ale mam wrażenie jakby na benzynie nie palił na wszystkie 5 cylindrów(najbardziej przeraża mnie ze to może być uszkodzony wtrysk - oby nie). Na gazie chodzi na wszystkie.
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu co moze być przyczyną że tak z dnia na dzień przestał chodzić na benzynie. Jakieś podpowiedzi gdzie szukać , co sprawdzać i w jaki sposób. Bedę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc bo szkoda mi tego autka i do tej pory było naprawdę niezawodne... a na dobrego mechanika (nawet nie wiem czy w okolicy Leszna jest ktoś godny polecenia)na chwilę obecną nie za bardzo mnie stać
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Pozdrawiam