Zagor napisał(a):
A jak mieszasz lewarkiem, to zmieniają się biegi na FIS'ie??
Nie, bowiem wszystkie sa podświetlone (tryb awaryjny).
EDIT:
Ciąg dalszy historii. Wynająłem lawete i zawiozłem auto do warsztatu. Ciekawe, lawety swojej nie maja to jak do nich te auta z popsutymi skrzyniami biegów przyjeżdżają ? (bo usłyszałem przez telefon "niech Pan podjedzie").
Wczoraj wieczorem info telefoniczne, że rozleciał się kosz forward, przeciety równiutko jak na tokarce (moze to słowo troche przekręcam ale tak usłyszałem), tarcze się wysypaly itd.
Ja na to: to co z tym dalej bedzie?
Pan Właściciel: załatwią kosz i być może jutro na koniec dnia auto bedzie zrobione.
Ja: Ok
Tylko tak sobie mysle, że Pan tak jakoś wspomniał, że oni przy naprawie tego nie dotykali, bo wymieniali tylko plyte. Obym źle wrózył ale pachnie to tym, że moja gwarancja może mieć wartosc kartki papieru na której została napisana
Ja sobie myslałem, że skoro rozbierali całą skrzynię (no chyba, że jej nie rozbierali ?) to czy wymienili wszystkie bebechy czy nie (czego nigdy klient nie bedzie wiedział) ale zweryfikowali wszystko i jak napisali "gwarancja 1 rok na naprawę skrzyni" to daja gwarancję na całą skrzynię. Zapłaciłem wtedy 2500 zł za wymianę tejże płyty (domyslam sie że płyty z elektrozaworami), filtra i oleju.
Dla jasnosci: wczesniej w innym warsztacie wymieniono mi wnetrznosci mechaniczne (konwerter, tarczki) ale jako że nie udało im się doprowadzić skutecznie naprawy do końca to po miesiącu się poddali, oddali auto i nie brali kasy.
Wolałbym aby moje domysły się nie sprawdziły ale jak każą zapłacić to im zapłace, bo chcę autem jeździć a nie miesiącami czy latami się sądzić o odebranie auta.
Jak sądzicie, czy ja dobrze rozumiem tak sformułowaną gwrancję "na naprawę skrzyni biegów w A6 nr rej....., bez limitu kilometrów" ?
Bo inaczej to zawsze usłyszę że akurat tej części co się popsuła to nie wymieniano wcześniej ?
Miedzy innymi tym tłumaczona jest wysoka cena naprawy tiptronika, że wymienia się wszystkie wnetrzności coby dać gwarancję na całą skrzynie.
A skoro tak niewiele przedtem wymienili (w/w plyta i to jak znam życie uzywka) to może ja przepłaciłem jak buliłem te 2500 zl i cieszyłem się, że tanio wyszło ?