Witam, mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Otóż, kupiłem Audi A2, wymieniony został rozrząd, olej, filtry, i wydawało się, że wszystko jest w porządku. Pierwszego dnia samochód odpalał bez problemów, drugiego dnia, ani drgnął, przekręcam kluczyć, zapalają się kontrolki, wszystko ok, ale rozrusznik nie trybi, zero ruchu, kontrolki świecą, nie gasną. próbowaliśmy z tatą odpalić na kable, nie odpalił, czyli akumulator wydaje się być ok. następnego dnia, a2 odpaliła bez problemów, przejechałem 300 km, i dziś rano wstaję, a tu znowu to samo, ani drgnie. nie wiem o co chodzi, nie znam się na mechanice samochodowej, nie wiem nawet gdzie co sprawdzić. dodam, że w momentach, kiedy auto odpala, to pojawiał się taki świszczący dźwięk, jakby za długo przytrzymywało się zapłon, ale długo nie trzymałem. był to dźwięk, jakby np jakiś pasek był za luźny i się ślizgał. nie mam pojęcia czy to może być związane z tym, że rozrusznik nie kręci. proszę jeśli wiecie, co może być przyczyną, że nie mogę odpalić samochodu, to poradźcie coś.
|