.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 04:10:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a4 b6 1.9 tdi probem z ladowaniem
PostNapisane: 31.sie.2012 19:46:42 
Użytkownik

Witam. Mam taki problem od tygodnia kilka razy mrugneła mi sie kontrolka od ładowania ( głownie po zapaleniu) wczoraj zaświeciła sie i juz się nie zgasiła...kiedy już bylem pod domem zgasilem samochod i chcialem jeszcze raz odpalić...ale nie odpalił( kreci ale nie odpalił) wiec poszedłem do domu. Po ok. pół godz. poszedłem jeszcze raz spróbowac i odpalił ale ledwo co...taki jakis słaby byl...ale kontrolka ciągle sie świeci. Dzisiaj kiedy go włączylem wyskoczyl mi komunikat BREMSEN z wykrzyknikiem ( wiem ze to oznacza koniec aku...tak przeczytalem na forum). Nie wiem co mam zrobic. Prosze o porady bo z mechanizacjii jestem zielony. Dziekuje z gory i pozdrawiam.

Ps. Przebywam za granicą i jakie czesci bym musial zamowic do naprawy tego. Czy konieczne jest podłaczenie pod komputer ?

Tytuł: Re: a4 b6 1.9 tdi probem z ladowaniem
PostNapisane: 31.sie.2012 19:47:54 
Użytkownik

Auto: A6 c5
Podłączenie pod komputer nie jest konieczne. Lecz dobrze Ci radzę że zapewne taniej będzie Ci pojechać do mechannika niż grzebać samemu. Nie da się określić jakie części są potrzebne bez wybrania go. Byż może to tylko szczotki z regulatorem, może komutator lub kilkanaście innych rzeczy.. Zgadywać to można :p A lepiej się przywitaj w odpowiedznim dziale bo nikt Ci pomagał nie będzie :)

Tytuł: Re: a4 b6 1.9 tdi probem z ladowaniem
PostNapisane: 31.sie.2012 20:15:56 
Użytkownik

dziekuje bardzo:)

Strefa czasowa: UTC + 1