.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 12:08:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 b5 1995r 1.8t AEB 150KM Szarpanie na zimnym silniku
PostNapisane: 07.lis.2013 22:51:41 
Użytkownik

Witam

Mam problem z moją Audi A4 b5 1.8T AEB (150KM) z 1995 roku wyposażoną w instalację LPG STAG Q-BOX, listwa hana zielone i reduktor AC r01 (250KM). Problem polega na szarpaniu silnikiem na zimnym silniku. gdy dodam raptownie gazu na biegu jałowym nie wkręca się na obroty dławi się jak by mu coś brakowało albo zalewało tak do 2000obr/min. W czasie jazdy dodając raptownie gaz dławi się i szarpie, gdy dodaje gaz płynnie szarpnie ze zastanowieniem jak by odcięło paliwo czy zapłon i ciągnie dalej a jak puszcze gaz też szarpnie, gdy dodam gaz lekko nie szarpie, trzymając 3000obr/min i wcisnę raptownie gaz ciągnie dalej bez szarpnięć. A na benzynie chodzi wszystko cacy czy zimny czy ciepły, na ciepłym silniku nawet gdy osiągnie 60 stopni nie szarpie i się wkręca na obroty jak trzeba.

Poprzednio miałem instalacje mini sec v4 listwę reg i reduktor magic jet i były te same objawy, jaki gazownik się nie dotknie każdy coś naprawił zepsuł poprzestawiał było dobrze i źle i zawsze na zimnym silniku tak samo szarpał i dławił.

gazownik jeździ a4 b5 lift 1.8t na stagu 300 4 listwa hana zielone i u niego pracuje na lpg i benzynie jak trzeba, przekręcał świece, moduł zapłonu i nic nie dało. Zostawiłem autko na 2 dni dłubał coś regulował i nic nie dało.

Skierował mnie na warsztat żeby sprawdzili mi silnik tzw. KTS'em i wyszło że wszystko ok. przepływka czujnik temp... wszystko ok.

Dodam że ostatnio wymieniłem 4 cewki na nowe beru. Odma wypuszczona na zewnątrz ponieważ pękł plastik od odmy na bloku silnika i podejrzewałem że łapie lewe powierzę i też nie pomogło (Otwór od odmy w kolektorze ssącym zaślepiony tak samo w rurze od puszki filtra do turbo) więc nie powinno łapać lewego powietrza. Zaślepiałem otwór w kolektorze od serwa myśląc że tam gdzieś puszcza i dalej to samo.

co waszym zdaniem może mu dolegać? czy ktoś miał taki problem i go rozwiązał? proszę śmiało pisać

bardzo proszę o pomoc

pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1