.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 12:07:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Katalizator do 2.0 TFSI 211 PS czy będzie pasował ?
PostNapisane: 03.sty.2014 23:35:47 
Użytkownik

Auto: A4 B8 Avant 2.0TFSI Quattro S-tronic
Witam na samym początku chciał bym wszystkich przywitać i gdyż jestem nowy na forum przy okazji do siego roku wszystkim życzę :) tak na starcie nie jestem tym typem co pisze tylko jak ma problem staram się udzielać na forum poprzednio forum BMW aktualnie przyszła zmiana wozidła więc i zmiana forum :)

A teraz do rzeczy w wrześniu nabyłem sobie po dobrej cenie A4 B8 Avant z silnikiem 2.0 TFSI 211ps S-tronicem oraz napędem Quattro z 2010r prócz problemów z żłopaniem oleju autko jest git ale taka jego natura niestety a raczej tego silnika, nic się nie dzieje a raczej nie działo :) jak wiadomo wszystko się zużywa auto ma przejechane dużo i nie dużo bo 150 000 ale serwisowane w ASO ostatni serwis 144 000 ostatnio zaświecił mi się check po podłączeniu kompa dowiedziałem się iż katalizator jest już pełny błąd usunąłem auto przegoniłem po autostradzie i na 2 m-c był spokój do dziś gdy się znowu zaświecił więc myślę że w końcu czas na wymianę i teraz moje pytanko mój katalizator to 8K0 131 701 S szukałem czegoś na allegro i znalazłem kilka do 2.0 TFSI które wyglądają idealnie tak samo ale mają inny nr czy będzie to pasować czy musi być katal o idealnie takim nr ? czy może takie rozwiązanie wybrać

http://allegro.pl/downpipe-audi-a4-a5-2-0-tfsi-katalizator-100cpsi-i3830779136.html

mienił już ktoś katalizator w tym silniku ? a może jakaś polecana firma co regeneruje ? jeśli ktoś ma jakąś wiedze w tym temacie to prosił bym o pomoc ;)

Strefa czasowa: UTC + 1