.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 14:30:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: V8 3.6 4HP24A uszkodzony lewarek zmiany biegów ?
PostNapisane: 13.lut.2014 20:46:21 
Użytkownik

Auto: A5 B8
Witam, przyjechało do mnie auto po kradzieży, wyłamana stacyjka, stało 13 lat. Podejrzewam uszkodzenie lewarka lub skrzyni. Objawy mam następujące: Na wstecznym auto jedzie z pełna mocą, bez problemów. Na D 1,2 i 3 jedzie jak w trybie awaryjnym, nie ma mocy, nie zmienia, ogólnie masakra. Na wyświetlaczu już po włączeniu zapłonu wyświetlają się wszystkie literki i cyfry ale żadna się nie podświetla czerwonym prostokątem. czasami czerwony prostokąt pali się i gaśnie, przeskakuje po wszystkich literach w bardzo szybkim tempie. Czy możliwe jest, że złodzieje łamiąc stacyjkę walczyli tez z blokadą lewarka i coś połamali? Zmiana trybu pracy skrzyni pokrętłem w środkowym tunelu też nic nie daje. Auto nie było jeszcze diagnozowane VAGiem.

Tytuł: Re: V8 3.6 4HP24A uszkodzony lewarek zmiany biegów ?
PostNapisane: 13.lut.2014 21:23:08 
Użytkownik

Ja bym zaczął od wymiany oleju w tej że skrzyni..filtr i uszczelki nie są drogie a i olej po tylu latach do niczego się nie nadaje...
Podejrzewam ze nawet nie wiesz ile go tam masz...pamietaj o uszczelce filtra a olej to zwykły mobil atf.

Strefa czasowa: UTC + 1