.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 15:05:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [AAH cabrio] Nie odpala.
PostNapisane: 04.mar.2014 21:25:30 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
Proszę o pomoc i świeże spojrzenie na sprawę - auto odpalało normalnie rzekłbym idealnie choć miało jeszcze swoje mankamenty które powoli usuwam - teraz nie odpala

1 . przepala podwójny bezpiecznik w skrzynce na podszybiu z napisem Motor - czerwony pod czerwoną plastykową osłonką są dwa bezpieczniki 20A i 15 A - przepala 15A z lewej strony samochodu - nie wiem czemu
Zeby parę rzeczy wyjśnić to auto miało odcięcie zapłonu które dziś wywaliłem - podłączone było do lewej 4pinowej kostki od modułu zapłonu (czerwony kabel chyba + z brązową żyłką ) która zlutowałem jak było pierwotnie, natomiast pod deska rozdz. był przekażnik

2 podejrzewałem również pompe paliwa bo mocno brzęczała ale jest nowa (dzis założyłem)i pracuje normalnie - po przekręceniu załącza się i za chwilę gaśnie - kluczek przekręcam dalej na rozruch i słuchać że pracuje

3 Mam "polikowaną" wstrętnie instalacje od wtryskiwaczy - we wczesniejszym motorze (jest drugi AFC) był zamontowany gaz na zwykłym mikserze pwenie 1 gen. i został w całości wyrzucony - ale auto normalnie jezdziło i paliło - nowa wiązka czaka na montaż

Jestem pewny że przyczyną braku reakcji jest przepalajacy sie bezpiecznik tylko zastanawiam sie co może byc tego przyczyną może coś Wam przyjdzie do głowy

liczę na pomoc auto jest w automacie i do garażu zjeżdża sie nisko wiec nie mam go jak wyciągnąć - musze go uruchomić !!!

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

Strefa czasowa: UTC + 1