Witam, mam następujący problem z moim autem. Kilka jest objawów, które mnie niepokoją - auto na wolnych obrotach nie chodzi tak jak powinna chodzić v-szóstka, delikatnie drży, po dodaniu gazu jest ok, auto nierówno przyspiesza - głowny objaw, który mnie niepokoi. Dokładnie z tym przyspieszaniem jest tak ze moge jechać na 5 80km/h i dodać gazu a auto rownomiernie zaczyna uciekać spod tyłka, natomiast jest też tak (niezaleznie czy zimny czy ciepły), że wciskam gaz, zero reakcji i nagle zaczyna ciągnąc potem znów słabnie. Te rzeczy mnie niepokoją, swiece niedawno były zmieniane.
Byłem dziś na VAGu i wyskakuje błąd jednej z sond przed katalizatorem oraz ma ona dość niewielkie wartości - ogolnie waha sie miedzy 0,1, a 0,4 i rzadko ale czasem pokaże 0,7.
Auto miało wybebeszone katalizatory w serwisie aso (mam fakturę na prawie 1300zł) przez poprzedniego wlasciciela juz ladnych parę lat temu.
Czy macie pomysł co to moze być? Padająca sonda daje takie objawy - przerywanie przy przyspieszaniu oraz delikatnie nierówna praca na biegu jałowym?
Pozdrawiam i liczę na pomoc!
|