Opisałem w poprzednim postcie mój problem ( niestety, nie ma chętnych do pomocy jak na razie .... ). Auto jest obecnie w trybie awaryjnym ( zapchany DPF ), ale coś to spowodowało, bo najpierw była migająca świeca, potem symbol engine a potem kontrolka filtra ( a jechać musiałem....) a potem przeszło w tryb awaryjny. Po powrocie sprawdziłem VCDS i oczywiście za dużo sadzy w filtrze, P2111 i P2112 ( to był powód migania kontrolek ) i błąd mówiący że zawór EGR utknął w pozycji zamkniętej ( stało się to w momencie, gdy auto przeszło w tryb awaryjny ). Po wyczyszczeniu przepustnicy i EGR, błędy zniknęły ( oprócz DPF ).
Przy teście EGR wychodzi, że jest za mały przepływ przy zaworze otwartym, przy zamkniętym jest ok. ( VCDS pokazuje również, że układ recyrkulacji spalin działa wadliwie lub w sposób niepełny ).
Czy jeżeli auto jest w trybie awaryjnym jest to normalne, bo przecież turbo jest wtedy rozłączone i może to mieć jakikolwiek wpływ na zawór EGR ???? Od czegoś chcę zacząć i nie wiem, czy kupić nowy EGR czy to wszystko to wina trybu awaryjnego spowodowanego DPF czy spowodowanego niedomaganiem EGR ????
Dodam jeszcze, że przy nawet chwilowej jeżdzie na 1-m biegu tak przy 1000 obr spalanie chwilowe pokazuje nawet 25-35 litrów ( czy łączyć to z faktem, że zawór EGR może być cały czas zamknięty i stąd to spalanie ???? )
|