przemik napisał(a):
Zrob porzadną diagnoze w aucie. I rozpisz się troche czy problem jest powtarzalny czy nie i co to znaczy nie reaguje na pedał... nic sie nie dzieje nie ma mocy gasnie etc etc
Niestety w moim miejscu zamieszkania nie ma mechanika który by zrobił diagnozę. Byłem u elektryka, podpiął pod komputer i nie znalazł żadnych błędów. Problem powtarza się podczas jazdy co chwilę, co kilka kilometrów. Wcześniej ten problem pojawiał się raz powiedzmy na 200 km. Objawy polegają na tym, że po wciśnięciu gazu nie przyspiesza. Nie wiem jak to dokładnie opisać. Problem pojawia się gdy lekko wciskam pedał gazu lub gdy jadę ze stałą prędkością auto zwalnia najczęściej przy obrotach od 1500 do 2000. Gdy wcisnę mocniej pedał gazu samochód zachowuje się normalnie, dobrze przyspiesza "ma kopa". Gdy problem się pojawi i mam wciśnięty pedał gazu i równocześnie wcisnę sprzęgło to obroty spadają do 1000 ale samochód nie gaśnie. Po prostu jest takie szarpnięcie i samochód zwalnia mimo tego, że gaz jest wciśnięty. Poszukuję dobrego mechanika, który nie wymieni setki rzeczy tylko zdiagnozuje problem i go naprawi. Najlepiej w Warszawie lub okolicach Radomia. Pozdrawiam.