Witam
Auto: Audi A3 8P1 2003r 1,9 TDI BKC (105PS) Posiadam od kilku miesięcy i odkrywam coraz więcej dziwnych usterek.. Problem jest dziwny. Auto było u elektryka 4 miesiące temu ponieważ były zwarcia w instalacji świateł spowodowane przez dorabiane przednie halogeny których nie było w tej wersji powodowało to świecenie się obu świateł stopu podczas włączonych świateł a po nienaciskaniu na hamulec cale tylne lampy świeciły mocniej
Teraz zapaliła mi się kontrolka Abgaskontrollsystem (żółty silniczek) po osunięciu błędów przedziwnych miedzy innymi od czujnika świateł którego tam nie ma.. i z tego co mi wiadomo w tym modelu nie było po klapę gasząca do której dopływa prąd (sprawdzałem) a ona i tak przy gaszeniu się nie zamyka. AGR czysty, Przeplywomierz sprawdzony działa poprawnie dodam ze później przestały działać wiatraki na chłodnicy sprawdziłem bezpieczniki był spalony (F8 pod maska) włożyłem wiec nowy spalił się odrazu, rozebrałem kostki prąd dopływa po tym włożyłem znów nowy bezpiecznik i działa (10Amp) wiatraki już chodzą ale kontrolka nie zniknęła a dziś jeszcze falują obroty silnika na jałowym silnik nie pracuje równo oraz odczucia delikatnego braku mocy i czasem przerywanego przyspieszania. może ktoś z was mi pomoze bo nie wiem za bardzo co z tym zrobić.
|