.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 00:47:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 2.5TDI V6 AKN] Podkładki pod wtryskiwacze
PostNapisane: 01.cze.2015 14:51:46 
Użytkownik

Siemanko. Mam problem w swojej Audi. Problem polega w tym tym, że leję się ze wtryskiwacza sterującego i kilku innych (1 lub 2). Auto czasem przerywa w jeździe, jakby nie dostawało paliwa na cylinder, czasem zgaśnie czasem jakby spanie z obrotów, ale utrzyma się i wróci do normalnych obrotów. Auto przerywa jak i na postoju jak i w czasie jazdy. Na KTS' ie odczytałem błędy ze znajomym i wywaliło ich kilka między innymi- Sygnał obrotów dla pompy paliwa-uszkodzenie- bład sporadyczny i regulacja poczatku wtrysku różnica dorególowania- bład sporadyczny. Myślę, że problem jest w tych uszczelkach, podkładkach (mam nadzieje), postanowiłem wyciągnąć wtryski i zmienić podkładki i teraz pytanie mam do Was jakie podkładki wybrać? Na allegro jest trochę tego. Oczywiście wtryski pójdą do sprawdzenia czy dobrze rozpylają podawane paliwo. Między innymi znalazłem takie cos:

1:
http://allegro.pl/podkladka-wtryskiwacz ... 95239.html

Co myślicie? Jakieś rady? Wtryski jeszcze, wszystko w aucie, dopiero powoli zabieram się do tego :)

Strefa czasowa: UTC + 1