Witam, zaczynają mi się jakieś problemy z pracą silnika, oto błędy, które odczytałem:
16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded (ten pierwszy jest od tego, że mam DP)
17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S1: Performance too Low P1103 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected P0300 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
16686 - Cylinder 2 Misfire Detected P0302 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
Ogólnie na wolnych momentami przestaje równo pracować, tak jakby się dławił/nie palił na jakiś cylinder, najgorzej wychodzi to na LPG. Mniej więcej zaczęło się od tego, że jednego ranka musiałem długo kręcić rozrusznikiem, z 6-8sek i nagle coś głośno rąbneło z wydechu, aż na ścianie za samochodem zostały 2 okrągłe plamy sadzy. Potem odpalił, ale od tamtej pory trzeba go przeważnie dłużej kręcić, żeby odpalił, no i te nierówne obroty.
Mogę wrzucić jakieś logi, tylko powiedzcie co trzeba zmierzyć. Proszę o pomoc!!!!
|