witam przekopałem pól internetu i za bardzo się nie dowiedziałem co dolega w moim aucie
jeśli jest gdzies taki temat to chętnie przyjmę link do niego
opisuję problem jaki boli mój silnik a więc:
od jakiegoś czasu mam spadek mocy w samochodzie na wolnych obrotach objawy pojawiają się szczególnie od 2 biegu wciaskam pedał w podłogę auto nie jedzie (maluch by mnie wyprzedził) są momenty po zmianie biegów że auto mi szarpie czasami gaśnie mi jak chce ruszyć autem na kompie nic nie pokazało następnie są momenty że turbina nie reaguje a jesli już się obudzi to zazwyczaj gdzieś po przekroczeniu 3 tyś obr. jak by zawieszała się na komputerze jedynie co mi pokazało że przy niskich obrotach ciśnienie jest gdzies około 1600 dopiero po zaskoczeniu pojawiają się normalne parametry kolejna sprawa jest taka że jesli już turbina zaskoczy i go tak troche przeciągne ulatnia się taki ciemny szary dym i śmierdzi spalonym olejem aż w kabinie samochodu czuć, efekt pojawia się tak samo jak turbina nie chce zaskoczyć i dym jest o wiele większy
EGR przepływkę w aso filtry wszystkie mam wymienione olej wymieniany jest co 10 tyś 5w30
|