.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 23:34:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a8 d2 4.2] ciężki problem
PostNapisane: 25.wrz.2016 15:05:59 
Użytkownik

Witam, mam problem z moim audi. Mianowicie, problem nie zdarza sie regularnie. W momencie, kiedy audi nagrzewa sie do 90stopniu, jadę sobie, niskie obroty i powolutku dodaje gazu, skrzynia nie zrzuca biegu tylko podnosi sie normalnie i wtedy na tych niskich obrotach dochodzi do szarpnięć, audi zaczyna przerywać. Dodam, ze problem pojawia sie niezależnie od biegu. Na postoju, kiedy gwałtownie dodam gazu tez można odczuć te przerywanie i szarpanie. Efekt taki, jakby zanikała iskra i jeden cylinder zle pracował. Od razu można postawić na cewkę, niby tak. Jednak ostatnio zauważyłem tez, jak odpalam z rana auto przez chwile widzę niebieski dymek, okropnie zaczyna tez śmierdzieć benzyna. To chwilowy zapach i widok, po chwili jest okej. Kolejny trop, lejący wtrysk???? Jak to sprawdzić? Audi nie bierze oleju w ilości ponad normę, wiec ten dymek to nie olej, z reszta zapach byłby inny. Na komputerze żadnych błędów, wiem, ze w wersji po lifcie nie można sprawdzić cewek przez komputer. Jakieś inne sugestie. Strasznie mnie to irytuje. Aaaa i powiedzcie, ze sie nie mylę w kwestii tego dymku, bo raczej nie chce wymieniać uszczelniaczy ani innych takich. A i jeśli na zimnym dodam troszeczkę więcej gazu, to audi najnormalniej pluje :) wiem, moze być to woda. Czy ktoś obstawia cos innego niż cewkę lub wtrysk?

Tytuł: Re: [a8 d2 4.2] ciężki problem
PostNapisane: 25.wrz.2016 17:35:35 
Klubowicz

Auto: AUDI
Komputer prawdę Ci powie lub naprowadzi...

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

PostNapisane: 25.wrz.2016 19:30:19 
Użytkownik

Moze ktoś z Trojmiasta chętny do pomocy, jakieś koncepcje na porządny warsztat, lub jest jakiś forumowicz-mechanik z tych okolic.

PostNapisane: 26.wrz.2016 17:19:08 
Użytkownik

http://www.a8team.pl/mechanik-pomorskie ... t16808.htm

Strefa czasowa: UTC + 1